Η Εικόνα της Πόλης μου | Αποτελέσματα από τον διαγωνισμό της NEW MEDIA ART

Η Εικόνα της Πόλης μου | Αποτελέσματα από τον διαγωνισμό της NEW MEDIA ART

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟΥ

Ολοκληρώθηκε η επιλογή των καλύτερων συμμετοχών στον διαγωνισμό φωτογραφίας ντοκουμέντου με θέμα το Αστικό Τοπίο και την Φωτογραφία Δρόμου και τίτλο «Η Εικόνα της Πόλης μου» που διοργάνωσε το «Κέντρο Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Δράσεων – NEW MEDIA ART» στα πλαίσια της δράσης «Ανάδειξη και Προβολή του Έργου Νέων Δημιουργών Φωτογράφων στον Τομέα του Αστικού Τοπίου και της Φωτογραφίας Δρόμου» με την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού αλλά και διακεκριμένων εταιριών του φωτογραφικού κλάδου.

Είναι γεγονός ότι οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, τόσο σε ποσότητα, όσο και σε ποιότητα! 380 φωτογράφοι με περίπου 1800 συμμετοχές ήταν ένας τεράστιος αριθμός, μία ευχάριστη έκπληξη για μας και μια σημαντική πρόκληση για την επιτροπή των κριτών μας, οι οποίοι έπρεπε να περιορίσουν τις συμμετοχές σε μόλις 64 αναρτήσεις από τις οποίες και επελέγησαν τα 3 πρώτα βραβεία και οι 13 έπαινοι καθώς και το ειδικό βραβείο της νεώτερης φωτογράφου. Για όλους τους παραπάνω εξασφαλίστηκαν σημαντικά έπαθλα από εταιρείες του φωτογραφικού χώρου. Η εκδήλωση απονομής και η έκθεση των φωτογραφιών των 64 φιναλίστ θα γίνει στην

Blank Wall Gallery (Φωκ. Νέγρη 55, Πλ. Κυψέλης) στις 12 Νοεμβρίου 2021, στις 19:00. (*)

 

 

Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού αποτελείται από διακεκριμένα πρόσωπα στο χώρο της φωτογραφίας  – ενδεικτικά αναφέρονται (με αλφαβητική σειρά) οι:

Αποστολόπουλος Νίκος, Επίκ.Καθηγητής Τμ.Φωτ/φίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Επιστημονικός Υπεύθυνος της δράσης.

Δολόπικος Μάρκος, Καλ/κός Δ/ντής Blank Wall Gallery,

Ιατρόπουλος Σπύρος, Αντιπρόεδρος Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας

Καράμπελας Κώστας, Εκπαιδευτικός Τμ. Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής,

Κατσάγγελος Γιώργος, Καθηγητής Τμ. Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, ΑΠΘ

Μελετζής Μενέλαος, Σύμβουλος Εκδόσεων της NexusPublicationsAE

Τζίμας Tάκης, Επίκ. Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμ. Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Την απονομή των βραβείων έχει κληθεί να την κάνει η ΥΠ.ΠΟ.Α. κα Λ. Μενδώνη. Έχουν επίσης κληθεί να παρίστανται ο Πρύτανης και οι Αντιπρυτάνεις του Παν/μίου Δυτ.Αττικής.


*Λόγω των περιοριστικών μέτρων η είσοδος στη γκαλερίπ ου είναι χώρος “Covid-Free” γίνεται μόνο με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή βεβαίωσης νόσησης. Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ο αριθμός των παρόντων ανά πάσα στιγμή εντός του χώρου θα περιορίζεται στα 35 άτομα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για το πρώτο μέρος της εκδήλωσης που θα περιλαμβάνει τις απονομές των βραβείων και θα ξεκινήσει στις 19:00. Η έκθεση για το κοινό θα ανοίξει στις 20:00 πάντοτε όμως με τον περιορισμό των 35 ατόμων το οποίο σημαίνει πως θα υπάρχει εναλλαγή των επισκεπτών ώστε να μπορέσουν να την δουν όλοι.

Σε κάθε περίπτωση, η γκαλερί θα είναι ανοικτή και την επομένη Σάββατο 13 Νοεμβρίου από τις 12:30 έως τις 14:30 και από την Δευτέρα 15 έως και την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου από τις 17:30 έως τις 21:30 οπότε οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προγραμματίσουν εύκολα την επίσκεψη τους.