Ο Δημήτρης Κυρούσης επιλέγει …

Ο Δημήτρης Κυρούσης επιλέγει …

Για το photologio, ο φωτογράφος  Δημήτρης Κυρούσης  ανασύρει από το προσωπικό του αρχείο 4+1 αγαπημένες του φωτογραφίες, και μας τις παρουσιάζει μαζί με προσωπικές σκέψεις και αναμνήσεις …


Δημήτρης Κυρούσης

Τι αναζητά ο φωτογράφος στο πορτραίτο; μήπως αυτόν το θησαυρό, αυτό το κρυμμένο διαμάντι, το «εγώ»  ενός προσώπου; ή μήπως τελικά αναζητά μέσα στο  πρόσωπο ενός άλλου, θραύσματα από το δικό του «εγώ» ;


Δημήτρης Κυρούσης

Αυτό το άναρχο σύμπαν δεν της φαίνεται άγονο, ούτε ασήμαντο.  Κάθε κόκκος αυτής της πέτρας, κάθε ορυκτό θραύσμα αυτού του πλημμυρισμένου από φως και σκιές βράχου, σχηματίζει από μόνο του έναν κόσμο.


Δημήτρης Κυρούσης

Οδηγούσε πολύ ώρα αφηρημένος, χωρίς να σκέφτεται, μέχρι που κατάλαβε ότι το τοπίο γύρω του έγινε άγνωστο και ανοίκειο. Μάταια προσπάθησε να θυμηθεί αυτούς τους γυμνούς βράχους. Όσο προχωρούσε μεγάλωνε μια εσωτερική ανησυχία, αλλά και μια ευχαρίστηση που τον εμπόδιζε να σταματήσει.


Δημήτρης Κυρούσης

Ο φωτογράφος επιχειρεί να αποτυπώσει τις εντυπώσεις που αφήνει η φύση στον άνθρωπο.  Οι εντυπώσεις αυτές καθώς συνδέονται με συναισθήματα, διαρρηγνύουν τα στεγανά μεταξύ των εσωτερικών και των εξωτερικών κόσμων που συνθέτουν τη ζωή μας. Και ανοίγουν «παράθυρα» στα ανεξιχνίαστα τοπία της ψυχής μας.


Ο Δημήτρης Κυρούσης επιλέγει … Robert Frank

Robert Frank –  Trolley-New Orleans, 1955

Για πού να ξεκίνησε αυτό το βαγόνι κουβαλώντας τις φυλές των ανθρώπων, παράθυρα με αναμνήσεις από μακρινές πατρίδες, παράθυρα με ελπίδες για μια καλύτερη ζωή. Μια φωτογραφία που κάνει την στιγμή παντοτινή.

O Robert Frank γνωστός για το πρωτοποριακό βιβλίο του «Οι Αμερικανοί» με την ειλικρινή, άμεση και ιδιωματική ματιά, που τον χαρακτήρισε σαν έναν από τους πλέον σημαντικούς φωτογράφους του 20ου αιώνα.


Info: 

Ο Δημήτρης Κυρούσης γεννήθηκε και ζει στη Αθήνα.  Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει στη φωτογραφική ομάδα Shashin lovers και επιχειρεί μαζί με άλλους φωτογράφους να εκφραστεί μέσα απο την δημιουργική φωτογραφία.

Έχει συμμετάσχει σε τρείς ομαδικές εκθέσεις με την ομάδα SHASHIN LOVERS,και μία ομαδική βιντεοπροβολή.

https://www.instagram.com/shashinlovers/