Διαγωνισμός Φωτογραφίας του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Ρόδου

Διαγωνισμός Φωτογραφίας του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Ρόδου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΟΔΟΥ

Φωτογραφίζοντας το … Ταξίδι στο Χρόνο!

Το «Μεσαιωνικό Ρόδο» διοργανώνει διαγωνισμό φωτογραφίας για τη δημιουργία της Αφίσας του επερχόμενου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ.
Στόχοι του διαγωνισμού
– Η φωτογραφική απόδοση της ατμόσφαιρας του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Ρόδου
– Η αναζήτηση της καλύτερης δυνατής προοπτικής – προσέγγισης – φωτογραφικής αφήγησης αυτού που αντιπροσωπεύει το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ: την ιστορική αναβίωση με σκοπό της διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς
– Την ανάδειξη των ταλέντων στο χώρο της φωτογραφίας μέσα από τη ξεχωριστή (φωτογραφική) ματιά, στην απόδοση των ζωντανών, θεματικών εκδηλώσεων του μεσαιωνικού φεστιβάλ και προώθηση της δουλειάς τους.
– Η ενθάρρυνση για συμμετοχικότητα στο δημιουργικό του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Ρόδου
– Η εύρεση της καλύτερης πρότασης, κάθε φορά, για τον εικαστικό σχεδιασμό της επικοινωνίας της διοργάνωσης.


Προϋποθέσεις διαγωνισμού
– Γίνονται δεκτές φωτογραφίες σε ηλεκτρονική μορφή, που θα σταλούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@medievalfestival.gr σε μόρφη jpg, με διάσταση τουλάχιστον 1920Χ1280 pixels και ανάλυση στα 300dpi. Κατά την αποστολή του email, θα πρέπει να αναγράφεται στο θέμα: «Συμμετοχή στο Διαγωνισμό Φωτογραφίας – Ον/μο». Αν το σύνολο των αρχείων είναι μεγάλα σε όγκο (πχ πάνω από 2ΜΒ έκαστο), μπορείτε εναλλακτικά να τα στείλετε στο παραπάνω email, χρησιμοποιώντας κάποια δωρεάν πλατφόρμα αποστολής μεγάλων αρχείων online (πχ wetransfer, mailbigfile κ.α).
– Μέγιστος αριθμός των υποβληθέντων φωτογραφιών είναι τρεις (3) φωτογραφίες ανά συμμετέχοντα.
– Για τα υποβαλλόμενα έργα δεν ισχύουν χρονικοί περιορισμοί παλαιότητας και μπορεί να αποτυπώνουν οποιαδήποτε παλαιότερη έκδοση του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Ρόδου, που έχει πραγματοποιηθεί στη Μεσαιωνική Πόλη και την Τάφρο (2006 – 2017).
– Επιτρέπεται η τροποποίηση των φωτογραφιών με διάφορα προγράμματα επεξεργασίας εικόνας.

Διακρίσεις
Η καλύτερη φωτογραφία του 1ου Νικητή, θα γίνει η αφίσα και το εξώφυλλο του προγράμματος του 12ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ!
Επιπλέον θα του απονεμηθεί Αναμνηστική Πλακέτα και 5 από τις φωτογραφίες του αρχείου του, θα τυπωθούν σε καμβά και θα εκτεθούν στον Πύργο της Πύλης d’ Amboise, στη θεματική έκθεση φωτογραφίας που θα πραγματοποιηθεί ως επιβράβευση για τους νικητές.
Ο 2ος και 3ος Νικητής θα τιμηθούν αντίστοιχα με αναμνηστικά του φεστιβάλ και αντίστοιχα 3 και 2 από τις φωτογραφίες τους θα τυπωθούν σε καμβά και θα εκτεθούν στον Πύργο της Πύλης d’ Amboise, στη θεματική έκθεση φωτογραφίας που θα πραγματοποιηθεί ως επιβράβευση για τους νικητές.
Οι φωτογραφίες των διαγωνιζομένων, θα δημοσιευτούν επώνυμα, σε περιοδικά, έντυπα και ηλεκτρονικά, Ελληνικά και διεθνή, που επικοινωνούν
το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ της Ρόδου.
Ο διαγωνισμός απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες όσο και σε ερασιτέχνες φωτογράφους και είναι μία ευκαιρία ανάδειξης της δουλειάς των, σε κάθε  περίπτωση, εραστών της τέχνης της φωτογραφίας, μέσα από την αποτύπωση των παραμυθένιων εικόνων, που δημιουργεί το Μοναδικό Μεσαιωνικό
Φεστιβάλ της Ελλάδας, με φόντο το ιπποτικό σκηνικό της Μεσαιωνικής Πόλης … που μας ταξιδεύουν στο χρόνο!
Περισσότερες πληροφορίες εδώ:
στην ομάδα του φεστιβάλ: www.facebook.com/groups/medievalrose
ή στην ιστοσελίδα: www.medievalfestival.gr/GR/news.asp

Από την Οργανωτική Ομάδα του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Ρόδου