Η Θαλασσινή Δούμα επιλέγει …

Η Θαλασσινή Δούμα επιλέγει …

Για το photologio, η φωτογράφος Θαλασσινή Δούμα ανασύρει από το προσωπικό της αρχείο 4+1 αγαπημένες της φωτογραφίες, και μας τις παρουσιάζει μαζί με προσωπικές σκέψεις και αναμνήσεις …


Θαλασσινή Δούμα – TransFormations – Rebirth

Νέα ζωή και θάνατος σε ατέρμoνο χρόνο.
New life and death in endless time.


Θαλασσινή Δούμα – TransFormations – Power

Μέσα σου κρύβεις όλη τη δύναμη.
Inside you all the power hides.


Θαλασσινή Δούμα – TransFormations – Connection

Οι δρόμοι του νου και τα κάδρα οδηγούν σε σένα… το Όλον από αόρατη γραμμή ενωμένο.
The frames and paths of mind are leading to you… the Whole united by an invisibile line.


Θαλασσινή Δούμα – TransFormations – Κόσμος

Αφιέρωμα στον Πυθαγόρα (570 π.Χ.)
«Τα στοιχεία των αριθμών είναι στοιχεία όλων των όντων»
Tribute to Pythagoras (570 B.C)
”Elements of numbers are elements of all beings.”


André Kertész

Γοητεύομαι από τη δουλειά του André Kertész, γιατί μέσα από τις εικόνες του, υπερβαίνει την πραγματικότητα. Μας κάνει να δούμε πέρα από τη φαινομενική, μια πιο βαθειά και μυστηριακή πραγματικότητα. Συλλαμβάνει τον “μυστικισμό του πραγματικού”.
I am fascinated by the work of André Kertész, because through his pictures he surpasses reality. He makes us look beyond the phenomenal, into a deeper and more mysterious reality. He captures the “mysticism of the real”.


Info:
Η Θαλασσινή Δούμα σπούδασε στο Πανεπιστήμιο για Ξένους της Περούτζια, στο Πανεπιστήμιο του Ουρμπίνο και στο Ινστιτούτο Roberto Rossellini της Ρώμης. Έζησε στην Ιταλία από το 1987 έως το 1998, όπου ήρθε σε επαφή με τους κύκλους σύγχρονης τέχνης του San Lorenzo και με την vecchia avant-garde art της Ρώμης.
Τη χρονική αυτή περίοδο έρχεται κοντά στο Zoe Spazio Arte, όπου γνωρίζει τον φωτογράφο Claudio Abate και τον δάσκαλο της Arte Povera Γιάννη Κουνέλλη.

Το 1996 δουλεύει για την γκαλερί L’attico του Fabio Sargentini στην Ρώμη για το εικαστικό πρότζεκτ «Martiri e Santi».
Ως φωτορεπόρτερ, από το 1991 έχει καλύψει κρίσεις σε εμπόλεμες ζώνες καθώς και τον αντίκτυπο στην καθημερινότητα σε αρκετές αποστολές, από τον πόλεμο στην πρώην Γιουγκοσλαβία έως τη Μέση Ανατολή, το Πακιστάν, και το Αφγανιστάν. Η δουλειά της ως φωτορεπόρτερ, έχει εμφανιστεί στα μεγαλύτερα διεθνή έντυπα, μεταξύ των οποίων: The Observer, The Guardian, The Straits Times, L’Espresso, Archaeology magazine, Expressen, κ.ά.
To 1998 ξεκίνησε να συνεργάζεται με το Associated Press στην Αθήνα με την ιδιότητα της φωτορεπόρτερ και για δύο χρόνια (2002-2004) εργάσθηκε για τη φωτογραφική υπηρεσία του Γραφείου Τύπου της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004.
Η δημιουργική της δουλειά έχει φιλοξενηθεί σε μια σειρά από ατομικές και ομαδικές
εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό από το 2006 έως σήμερα. Ζει στην Αθήνα
και ταξιδεύει συχνά για τη δημιουργία των φωτογραφικών της projects.
www.thalassinidouma.com