Ο Τάσος Κουτσιαύτης επιλέγει …

Ο Τάσος Κουτσιαύτης επιλέγει …

Για το photologio, ο φωτογράφος Tάσος Κουτσιαύτης ανασύρει από το προσωπικό τoυ αρχείο 4+1 αγαπημένες του φωτογραφίες, και μας τις παρουσιάζει μαζί με προσωπικές σκέψεις και αναμνήσεις …


Τάσος Κουτσιαύτης

Ο χρόνος είναι γρήγορος ίσκιος πουλιών.
Τα μάτια μου ορθάνοιχτα μες στις εικόνες του.

Οδυσσέας Ελύτης


Τάσος Κουτσιαύτης

Η Τέχνη είναι το υψηλότερο μέσο που βοηθεί τους ανθρώπους να πλησιάσουν ο ένας τον άλλον. Τίποτε δεν μας ενώνει καλύτερα από μια κοινή καλλιτεχνική συγκίνηση.

Γιώργος Σεφέρης


Τάσος Κουτσιαύτης

Η φωτογραφία δεν έχει να κάνει μ’ αυτό που φωτογραφίζεται. Η φωτογραφία έχει να κάνει με το πώς φαίνεται αυτό που φωτογραφίζεται.

Garry Winogrand


Τάσος Κουτσιαύτης

Φωτογραφίζω τον κόσμο όπως τον σκέφτομαι και τον αισθάνομαι , όχι όπως τον βλέπω.


Ο Τάσος Κουτσιαύτης επιλέγει … Minor White

Minor White – Metaphors

Η Φωτογραφία, όπως κάθε έργο τέχνης, είναι ένα σύνθετο σύνολο αποτελούμενο από σύμβολα, μεταφορές, ομοιότητες και μορφές που αναφέρονται στον οπτικό κόσμο στα συναισθήματα και την αντίληψη του φωτογράφου.

Η φωτογραφία είναι μια γλώσσα πιο οικουμενική από τις λέξεις.

Με μια πρώτη ματιά μια φωτογραφία μπορεί να μας ενημερώσει. Με τη δεύτερη ματιά μπορεί να μας αγγίξει.

Minor White


Info:

Ο Τάσος Κουτσιαύτης Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα όπου ζει και εργάζεται. Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στην Πάτρα. Η ενασχόληση του με την φωτογραφία ξεκίνησε το 2013 σαν ένα μέσο καταγραφής του τοπίου και στη συνέχεια επεκτάθηκε σε άλλους τομείς όπως φωτογραφία δρόμου, ταξιδιωτική φωτογραφία κ.α. . Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια καλλιτεχνικής φωτογραφίας με τον Βασίλη Γεροντάκο και  στις Διαδρομές με τον Γιώργο Ασημακόπουλο.  Δουλειά του έχει εκτεθεί και δημοσιευθεί σε εκθέσεις φωτογραφίας, βιβλία καθώς και στο διαδίκτυο σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το 2017 κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Athens photo Marathon στην κατηγορία “Memory collector”. Τον τελευταίο καιρό φωτογραφίζει διάφορα προσωπικά Project και συμμετέχει στην Φωτογραφική ομάδα Common Routes όπου ταξιδεύει και φωτογραφίζει στην περιοχή των Βαλκανίων.

“Βιώνω τη φωτογραφία με τρόπο πολύ προσωπικό, σαν μια διέξοδο από τη ρουτίνα και την καθημερινότητα που ζω. Με τη φωτογραφία ανακαλύπτω συνέχεια νέα κομμάτια του εαυτού μου, πράγματα που δεν είχα ποτέ φανταστεί!”

 Social

https://www.facebook.com/tasoskphotographer

https://www.facebook.com/tasos.koutsiaftis

https://www.instagram.com/tas_k_d/

Διαβάστε τη συνέντευξή του στο  Photologio, εδώ