Ο Στάθης Δουβλέκας επιλέγει …

Ο Στάθης Δουβλέκας επιλέγει …

Για το photologio, o φωτογράφος Στάθης Δουβλέκας ανασύρει από το προσωπικό του αρχείο 4+1 αγαπημένες του φωτογραφίες, και μας τις παρουσιάζει μαζί με προσωπικές σκέψεις και αναμνήσεις …


 

Στάθης Δουβλέκας

Το άλογο σύμφωνα με την μυθολογία των Κελτών είναι μια αναπαράσταση του Ήλιου.


Στάθης Δουβλέκας

Πάντα με γοήτευε ο κόσμος του τσίρκου και ανακαλύπτοντας εικόνες μέσω του σινεμά και την δουλειά φωτογράφων πάνω στο θέμα. Μου δόθηκε η ευκαιρία για ένα μικρό διάστημα να έχω πρόσβαση σε έναν τέτοιο χώρο. Το αποτέλεσμα ήταν αρκετά ετερόκλητο αλλά αυτή η φωτογραφία φέρνει κοντά σε μένα μια άλλη ζωή περιπλάνησης, μελαγχολική και μυστηριώδη.


Στάθης Δουβλέκας

Το πορτραίτο είναι κάτι που αρχικά είχα πολλούς ενδοιασμούς να προσεγγίσω αλλά πλέον έχει αποκτήσει πολύ σημαντική θέση στην φωτογραφική μου δουλειά. Η συγκεκριμένη εικόνα με τους συνδυασμούς χρώματος-φωτός-προσώπου νιώθω ότι εκφράζει απόλυτα τον δικό μου τρόπο έκφρασης μέσω της μορφής του Άλλου.


Στάθης Δουβλέκας

Η φωτογραφική ανακάλυψη τοπίων και εξωτερικών χώρων είναι για μένα μια εμπειρία που βασίζεται στο τυχαίο, στην περιπλάνηση και στη διαίσθηση. Το αποτέλεσμα των εικόνων δείχνει πάντα ένα χώρο κυρίως εσωτερικό που αποκαλύπτεται μέσω ενός οικείου αλλά και ανοίκειου συναισθήματος.


Ο Στάθης Δουβλέκας επιλέγει … Trent Parke

Trent Parke

Οι εικόνες του Αυστραλού φωτογράφου Trent Parke περιέχουν για μένα ολόκληρη την φωτογραφική μαγεία. Ο τρόπος που βλέπει το φως πάνω στα δικά του οικεία τοπία, αντικείμενα, και πρόσωπα είναι μια διαρκής πηγή έμπνευσης. Με τα λόγια του ίδιου : ”I use photography as a way to understand why i am here.The camera helps me to see”.


Info (σε πρώτο πρόσωπο):
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Λαύριο. Έζησα στην Αθήνα αρκετά χρόνια λόγω σπουδών και άλλων υποχρεώσεων, εδώ και αρκετό καιρό η ζωή μου κινείται μεταξύ αυτών των δύο πόλεων.Με τη φωτογραφία ξεκίνησα περίπου πριν δώδεκα χρόνια σπουδάζοντας στο ΑΚΤΟ Art & Design College. Την τελευταία πενταετία ξεκίνησα να εργάζομαι ως freelance φωτογράφος θεατρικών παραστάσεων, συναυλιών και θρησκευτικών μυστηρίων εξελίσσοντας παράλληλα και ένα σύνολο δουλειάς που αφορά την καλλιτεχνική φωτογραφία. Την περίοδο 2017-2018 είχα συμμετοχή στο σεμινάριο φωτογραφίας του Λουκά Βασιλικού, απ το οποίο προέκυψε το πρώτο μου προσωπικό project με τίτλο ”Fragments Of Home”. Το δεύτερο προσωπικό project ”Invisible Threads” ξεκίνησε το 2019 και ήταν η πρώτη μου απόπειρα πάνω στην έγχρωμη φωτογραφία. Ξεκινώντας το 2021 και μέχρι σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη το νέο μου project ”A Series Of Dreams”.