Ο Σωτήρης Κουσουλός επιλέγει …

Ο Σωτήρης Κουσουλός επιλέγει …

Για το photologio, ο φωτογράφος Σωτήρης Κουσουλός ανασύρει από το προσωπικό του αρχείο 4+1 αγαπημένες του φωτογραφίες, και μας τις παρουσιάζει μαζί με προσωπικές σκέψεις και αναμνήσεις …


Σωτήρης Κουσουλός

Αυτό που βλέπεις δεν κατάγεται από την όραση.

(Νίκος Καρούζος)


Σωτήρης Κουσουλός

Ακόμη και στον καθρέπτη, τίποτε δεν είναι ορατό, αν δεν είναι γνωστό και ζητούμενο από πριν.

(James Barry)


Σωτήρης Κουσουλός

Οι φωτογραφίες συνήθως αντιμετωπίζονται σαν σημαντικές στιγμές, αλλά στην πραγματικότητα είναι θραύσματα και σουβενίρ ενός ημιτελούς κόσμου.

(Saul Leiter)


Σωτήρης Κουσουλός

Οι καλλιτέχνες είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της κοινωνίας μας, επειδή έχουν μεγάλη συμβολή στις αξίες μας. Ο καλλιτέχνης δημιουργεί ένα σύστημα αξιών που όλοι μεγαλώνουμε μέσα σε αυτό άσχετα αν το ξέρουμε ή όχι.

(Roy de Carava)


Ο Σωτήρης Κουσουλός επιλέγει … Luigi Ghirri

Luigi Ghirri

Εν κατακλείδι, η φωτογραφία είναι ανατρεπτική όχι όταν τρομάζει, απωθεί ή ακόμα κι όταν στιγματίζει, αλλά όταν είναι στοχαστική, όταν σκέφτεται.

(Roland Barthes)


Info:

Ο Σωτήρης Κουσουλός ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Μελετά την τέχνη της φωτογραφίας από το 2013 με τη βοήθεια των Βασίλη Γεροντάκου, Χάρη Κακαρούχα, Μυρτώ Παπαδοπούλου και Ελένη Μουζακίτη. Έχει συμμετάσχει σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα αυτά τα χρόνια.
Απολαμβάνει τους αργούς ρυθμούς, που του επιτρέπουν να παρατηρεί και να καταγράφει μικρές συναισθηματικές μεταβολές. Επίσης, του αρέσει να βλέπει τη φωτογραφική του ματιά να εξελίσσεται και να επικοινωνεί την άποψή του για τον κόσμο.
Sotiris Kousoulos lives and works in Athens. He is studying photography since 2013 with the guidance of Vasilis Gerontakos, Harris Kakarouhas, Myrto Papadopoulos and Eleni Mouzakiti. He has also participated in several group exhibitions in Athens through these years.
He enjoys slow rhythms as this allows him to observe and capture slight emotional vibes. Also, loves seeing his photography evolving and communicating his view of the world.

Συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο Σωτήρης Κουσουλός στο photologio, εδώ