Η Μαριάνθη Ευθυμίου επιλέγει …

Η Μαριάνθη Ευθυμίου επιλέγει …

Για το photologio, η φωτογράφος Μαριάνθη Ευθυμίου ανασύρει από το προσωπικό της αρχείο 4+1 αγαπημένες της φωτογραφίες, και μας τις παρουσιάζει μαζί με προσωπικές σκέψεις και αναμνήσεις …


Μαριάνθη Ευθυμίου

Η Diane Arbus έλεγε «Δεν πατάω εγώ το κουμπί, αυτοί το πατάνε.»


Μαριάνθη Ευθυμίου

Απολαμβάνω τη δυνατότητα της φωτογραφίας να παράγει έργα οπτικής τέχνης από κάτι απλό, καθημερινό. Παίρνω ό,τι ο καθένας στιγμιαία, έχει να μου δώσει. Θέλω να προσλαμβάνω την ικανοποίηση από τη διάδραση. Μόνο τότε αποφεύγεται η απογοήτευση των άπειρων χαμένων κλικ. Η τύχη θα ευνοήσει τους επίμονους.


Μαριάνθη Ευθυμίου

Παρατηρώ πως η επιτήδευση δεν αρέσει σε αρκετούς φωτογραφικούς φακούς. Η καλύτερη θεατρική παράσταση που έχω δει μέσα από έναν φακό δεν έγινε από ηθοποιούς. Μπροστά στο φακό όλοι είναι δυνητικά πρωταγωνιστές, αρκεί να αντανακλούν καλά το φως.


Μαριάνθη Ευθυμίου

Η φωτογραφία μπορεί να προσομοιώσει καλά την πραγματικότητα αλλά δεν την απεικονίζει πιστά. Την δανείζεται και μεταφέρει την ποιητική διάσταση αυτής. Εκεί έγκειται το μεγαλύτερο ενδιαφέρον της. Ίσως τελικά η επιτομή του σουρεαλισμού είναι η αναπαράσταση της πραγματικότητας.


Η Μαριάνθη Ευθυμίου επιλέγει … Garry Winogrand

Garry Winogrand

Επιμένω στη θέαση των εικόνων του Garry Winogrand. Περιηγούμαι σ’ αυτές χωρίς να τις προσπερνάω βιαστικά. Με ενδιαφέρει η συνολική προσέγγιση του στη φωτογραφία. Νιώθω πως ο λακωνικός τρόπος που αναφέρεται γι’ αυτή  είναι αντιστρόφως ανάλογος των φωτογραφιών του. Τα λόγια του είναι απλά, περιεκτικά, ενώ οι φωτογραφίες του ισορροπούν μέσα στη φλυαρία τους. Εν τέλει είτε μοιράζεται φωτογραφίες, είτε σκέψεις γι’ αυτή, αποτελεί πηγή έμπνευσης.


Info (σε πρώτο πρόσωπο):

Γεννήθηκα στην Ιτέα το 1996 και ζω στην Αθήνα.
Σπούδασα Αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Η συνολική αρχιτεκτονική παιδεία που έλαβα διαμόρφωσε ένα γενικό πεδίο διερεύνησης, επεκτείνοντας τη δημιουργία και σε όλους τομείς.
Με ενδιαφέρει η καλλιτεχνική διάσταση της φωτογραφίας. Φωτογραφίζω από παιδική ηλικία όμως αρχίζω να γνωρίζω τη φωτογραφία τα τελευταία δύο χρόνια όπου παρακολουθώ σεμινάρια στο Βlackbox Photography με τον Γιάννη Σίμο.