Η Μαργαρίτα Τσορβά επιλέγει …

Η Μαργαρίτα Τσορβά επιλέγει …

Για το photologio, η φωτογράφος Μαργαρίτα Τσορβά ανασύρει από το προσωπικό της αρχείο 4+1 αγαπημένες της φωτογραφίες, και μας τις παρουσιάζει μαζί με προσωπικές σκέψεις και αναμνήσεις …


Μαργαρίτα Τσορβά – Εύθραυστη

…η ανθρώπινη φύση μας είναι εύθραυστη, η προσωπικότητά μας αρκετές φορές βρίσκεται σε κατάσταση αποδόμησης και ανασύσταση εξαρχής, ωστόσο δεν τα παρατάμε, αντλούμε δύναμη απ΄όπου μπορούμε, μαζεύουμε τα «κομμάτια» μας και συνεχίζουμε το ταξίδι προς το άγνωστο.


Μαργαρίτα Τσορβά – Εξάρτηση

… συχνά βιώνουμε σχέσεις εξουσίας και δεσμούς καταπίεσης από καθεστώτα, περιβαλλοντικές κλιματικές αλλαγές, ανθρώπους προσωπικών μας επιλογών, μη μπορώντας να αντιδράσουμε όπως επιθυμούμε, με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε ότι «καπελωνόμαστε».


Μαργαρίτα Τσορβά – Επιλογή

…οι επιλογές μας είναι αυτές που καθορίζουν τις αξίες και τον τρόπο ζωής μας, οι οποίες μπορούν να αναθεωρούνται και να αναπροσαρμόζονται ή να παραμένουν ανεξίτηλες στο πέρασμα του χρόνου κι έτσι να συγκροτούν στάσεις ζωής.


Μαργαρίτα Τσορβά – Αναζήτηση

Ο άνθρωπος είναι μια προσωρινή ύπαρξη που διαρκώς σκέφτεται, νιώθει, συμπεριφέρεται, επιλέγει. Η ζωή του είναι μία διαρκής αναζήτηση, αντιλαμβάνεται τον κόσμο με ή χωρίς σύνορα και ο καθένας ζει το δικό του παραμύθι, αναζητά ασφάλεια, ιδέες, φήμη, χρήματα και σύμφωνα με τα προσωπικά του οράματα χαράζει τον δρόμο του έως την ολοκλήρωση της ζωής του.


Η Μαργαρίτα Τσορβά επιλέγει … Ansel Adams

Ansel Adams, Self‑Portrait, Monument Valley, Utah

Αγαπημένος φωτογράφος ο Ansel Adams και μία αυτοπροσωπογραφία που προσδιορίζει  ποιος είναι, τι κάνει και πού βρίσκεται.


Info (σε πρώτο πρόσωπο):
Ζω στην Αθήνα είμαι σύζυγος και μητέρα δύο παιδιών, σπούδασα Αρχιτεκτονική Bachelor of Arts σε γνωστό κολλέγιο της Αθήνας, Γραφιστική Εντύπου & Ηλεκτρονικών Μέσων σε δημόσιο ΙΕΚ, Τέχνη Φωτογραφίας σε δημόσιο ΙΕΚ,. Οι σπουδές μου στην φωτογραφία ολοκληρώνονται το 2024.
Ασχολούμαι περιστασιακά και επιλεκτικά με project στο Interior & Graphic Design. Έχω φωτογραφήσει εσωτερικούς χώρους. Η καλλιτεχνική φωτογραφία ήρθε στην ζωή μου κατόπιν εσωτερικής αναζήτησης, η τεχνική και η επεξεργασία της φωτογραφίας θεωρώ ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την κάθε λήψη της κάμερας. Μου αρέσει η δια βίου μάθηση, μόλις ολοκληρώσω τις σπουδές μου στην φωτογραφία θα συνεχίσω με σπουδές στην τέχνη του κινηματογράφου.
Συμμετέχω σε πολλούς διαγωνισμούς φωτογραφίας με διακρίσεις και αναρτήσεις σε διεθνή Festival που διοργανώνονται στην Ελλάδα. Έχουν δημοσιευτεί φωτογραφίες μου σε πολλά τεύχη του περιοδικού Φωτογράφος. Έχω βραβευτεί με έπαθλα από το περιοδικό Photonet, συμμετέχω σε ομαδικές εκθέσεις σε δημόσιους χώρους και
γκαλερί από το 2018 (Art Take Over II The Mall Athens): Blank Wall Gallery, Luminouseye Gallery, IFocus. Είμαι ενεργό μέλος της φωτογραφικής ομάδας Διάφραγμα 26 του Ανδρέα Κατσικούδη.