Η Ivalina Dakova επιλέγει …

Η Ivalina Dakova επιλέγει …

Για το photologio, η φωτογράφος Ivalina Dakova ανασύρει από το προσωπικό της αρχείο 4+1 αγαπημένες της φωτογραφίες, και μας τις παρουσιάζει μαζί με προσωπικές σκέψεις και αναμνήσεις …


Ivalina Dakova

“Οι εικόνες, κι όχι οι λέξεις, αποτυπώνουν τα αισθήματα στα πρόσωπα. Τίποτα δεν μπορεί να καταστρέψει την ατμόσφαιρα τόσο εύκολα όσο το υπερβολικό φως”.

(Sven Nykvist)


Ivalina Dakova

Τελικά ίσως οι μικρές ασήμαντες στιγμές είναι αυτές που έχουν τόσο πολλή σημασία.


Ivalina Dakova

“Ό,τι βλέπουμε δεν είναι παρά ένα όνειρο μέσα σε όνειρο”.

(Edgar Allan Poe)


“Η φωτογραφία για μένα είναι μια ανάγκη για έκφραση και δημιουργία και ένα εσωτερικό ταξίδι αναζήτησης”

Ivalina Dakova

Ivalina Dakova

Γυρίζοντας πίσω στην παιδική μου ηλικία, ανακαλύπτω με νοσταλγία πόσα έχω ξεχάσει… πράγματα απλά, που με έκαναν χαρούμενη και ζωντανή:

Να γελάω χωρίς λόγο…

Να κάνω ασταμάτητα ερωτήσεις…

Να θέλω απλά να με ακούσουν…

Να κρύβομαι πάνω σε ένα δέντρο…

Να φοβάμαι πολύ τις σκιές και το σκοτάδι…

Να βλέπω πολύ έντονα τα χρώματα…

Να είναι όλα «Πολύ»…


Η Ivalina Dakova επιλέγει … Bernard Plossu

Bernard Plossu

Μου αρέσει αυτή η φωτογραφία του Bernard Plossu για την ελευθερία που μου δίνει να ονειρευτώ και να φτιάξω τη δική μου ιστορία.

“Για να τραβήξετε φωτογραφίες, πρέπει να είστε σαν μοναχός, να επιτύχετε έναν μέγιστο βαθμό συγκέντρωσης, όπως με το διαλογισμό, και ταυτόχρονα να έχετε μια παραληρητική διάθεση. Γι ‘αυτό λέω ότι η φωτογράφηση είναι ένας τόπος συνάντησης για τέτοιου είδους παραλήρημα και απόλυτης ειρήνης”

(Bernard Plossu)


Info:

Η Ιβαλίνα Ντάκοβα γεννήθηκε στην Βουλγαρία, αλλά ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Με την φωτογραφία άρχισε να ασχολείται ενεργά το 2012. Ξεκίνησε από την σχολή «Όραμα» και αργότερα παρακολούθησε διάφορα workshops και σεμινάρια φωτογραφίας με τους Φραντζέσκο Καραγιαννόπουλο, Χάρη Κακαρούχα και Βασίλη Γεροντάκο. Έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και οι φωτογραφίες της έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά.

Ivalina Dakova was born in Bulgaria, but she works and resides in Athens, Greece. She first became actively involved with photography in 2012, when she started studying in “Orama” Photography Studies. She has also taken part in various workshops and seminars with Frantzeskos Karagiannopoulos, Haris Kakarouhas and Vassilis Gerontakos. She has exposed her works in several group exhibitions and her photographs have been published in several magazines.

“Photography for me is a need for expression and creation and a journey of searching for my inner self”

Ivalina Dakova