Ο Γιώργος Νατσιούλης επιλέγει …

Ο Γιώργος Νατσιούλης επιλέγει …

Για το photologio, ο φωτογράφος Γιώργος Νατσιούλης ανασύρει από το προσωπικό του αρχείο 4+1 αγαπημένες του φωτογραφίες, και μας τις παρουσιάζει μαζί με προσωπικές σκέψεις και αναμνήσεις …


Γιώργος Νατσιούλης, The Night Run, Greece 2020Η κινηματογραφική αίσθηση αποτελεί το δεύτερο σημαντικό στοιχείο που αντικατοπτρίζει τις φωτογραφίες μου. Σημαντικό πρόσωπο για μένα αποτελεί  ο σπουδαίος Έλληνας Θεόδωρος Αγγελόπουλος. Δεν υπάρχουν λόγια για να χαρακτηρίσεις το τεράστιο έργου του. Για μένα ήταν ένας από τους κορυφαίους σκηνοθέτες δρόμου και τοπιογράφους.


Γιώργος Νατσιούλης, Turn the light off, Greece 2020

Από την αρχή της φωτογραφικής μου πορείας έως και σήμερα, ο μινιμαλισμός αποτελεί σημαντικό παράγοντα στις φωτογραφίες μου. Στη φωτογραφία δρόμου, που ασχολούμαι τα τελευταία χρόνια, προσπαθώ τα κάδρα μου να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερο αρμονικό minimal χαρακτήρα με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο. 


Γιώργος Νατσιούλης , The Bar, Greece 2019

Από το 2006 άρχισα να ασχολούμαι ερασιτεχνικά με την φωτογραφία και να πειραματίζομαι καθώς τότε ως αυτοδίδακτος δεν είχα ιδιαίτερες φωτογραφικές γνώσεις. Στην πορεία ξεκίνησα να μελετώ έργα από διάφορους φωτογράφους δρόμου, διάσημους και μη, και έτσι ξαφνικά το χόμπι έγινε πάθος!!


Γιώργος Νατσιούλης – Night Walker, Greece 2019

Τα τελευταία χρόνια της φωτογραφικής μου πορείας ο χειμώνας με εμπνέει περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Λατρεύω να φωτογραφίζω τις μουντές μέρες του και ειδικά αυτές με ομίχλη. Το αποτέλεσμα είναι μαγευτικό και τόσο εντυπωσιακό που παραπέμπει σε κινηματογραφική λήψη.


Ο Γιώργος Νατσιούλης επιλέγει … Gregory Crewdson

Gregory Crewdson 

Αγαπημένος φωτογράφος και πηγή έμπνευσης αποτελεί ο Gregory Crewdson. Οι φωτογραφίες του Gregory Crewdson έχουν μπει στο αμερικανικό λεξικό τέχνης, παίρνοντας τη θέση τους δίπλα στους πίνακες του Έντουαρντ Χόπερ και τις ταινίες των Άλφρεντ Χίτσκοκ και Ντέιβιντ Λιντς.

What I am interested in is that moment of transcendence, where one is transported into another place, into a perfect, still world.
Gregory Crewdson


Info (σε πρώτο πρόσωπο):

Γεννήθηκα, μεγάλωσα και συνεχίζω να ζω στη Λάρισα. Έχω σπουδάσει στην Αθήνα οδοντικός τεχνολόγος (οδοντοτεχνίτης) όπου τέλειωσα το 2009. Εργαζόμουν σε οδοντοτεχνικό εργαστήριο για περίπου 7 χρόνια.

Τα πρώτα μου δειλά βήματα με την φωτογραφία ξεκίνησαν περίπου στην ηλικία των 15 ετών. Το 2006 απέκτησα την πρώτη μου dslr μηχανή και έτσι ξεκίνησε το ταξίδι της φωτογραφίας! Από τότε λοιπόν,  άρχισα να ασχολούμαι ερασιτεχνικά με την φωτογραφία και να πειραματίζομαι. Μόνος μου και αυτοδίδακτα!

Μου αρέσει η φωτογραφία του δρόμου (streetphotography) και με γοητεύει το μυστήριο της ομίχλης, οι γεωμετρίες της αρχιτεκτονικής κτιρίων και τα έντονα χρώματα.

Άρχισα να συμμετέχω σε διαγωνισμούς και να διακρίνομαι! Μεγάλα διεθνή accounts, που ασχολούνται με την φωτογραφία άρχισαν να με ακολουθούν και να αναδημοσιεύουν τις φωτογραφίες μου.

Το 2018, μια από τις πρώτες μου φωτογραφίες, έγινε εξώφυλλο σε CDalbum σε Ιαπωνικό συγκρότημα και τον Αύγουστο του 2019 στο Γαλλικό Περιοδικό “FishEye”, δημοσιεύθηκε το πρώτο μου φωτογραφικό αφιέρωμα. Τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς, φωτογραφία μου σχολιάστηκε σε διεθνή φεστιβάλ φωτογραφίας στο Ντουμπάι και έγινε το πρώτο μου αφιέρωμα και εξώφυλλο στο επετειακό τεύχος των 30 χρόνων του Ελληνικού περιοδικού «Φωτογράφος». Τα τελευταία 2 χρόνια έχω πάρει πολλές διακρίσεις και έχουν γίνει πολλά αφιερώματα κυρίως στο εξωτερικό. Πρόσφατα και συγκεκριμένα τον προηγούμενο χρόνο, τον Μάρτιο, η διεθνώς αναγνωρισμένη Ισπανική εφημερίδα “ELPAIS”, δημοσίευσε για 6 συνεχόμενες ημέρες έργα μου στο ημισέλιδο της εφημερίδας.