Ο Φάνης Λογοθέτης επιλέγει …

Ο Φάνης Λογοθέτης επιλέγει …

Για το photologio, ο φωτογράφος Φάνης Λογοθέτης ανασύρει από το προσωπικό του αρχείο 4+1 αγαπημένες του φωτογραφίες, και μας τις παρουσιάζει μαζί με προσωπικές σκέψεις και αναμνήσεις …


Για την επιλογή του 4+1 αποφάσισα να διαλέξω 4 εικόνες που έχουν εκτεθεί, οι 3 σε ομαδικές και η μια σε ατομική έκθεση και να είναι δουλειές τις τελευταίας  3ετίας σε μια προσπάθεια να δείξω φωτογραφίες μου που έγιναν εν μέσω κρίσης (και προ πανδημίας)!

Φ.Λ.

Φάνης Λογοθέτης :”Chaos” (από την ατομική μου έκθεση : The Twisted Riddle of our Existence – Cube gallery στην Πάτρα).

Μια σειρά από πορτρέτα με άξονα τη σημειολογία – ένα εσωτερικό ταξίδι σε έννοιες που περιστοιχίζουν την καθημερινότητά μας και  κάθε πορτρέτο απεικονίζει μια έννοια με εμφανείς σουρεαλιστικές επιρροές.


Φάνης Λογοθέτης – ”memory works both ways” (από την ομαδική έκθεση : Κόκκινη γραμμή- γκαλερί Artzone42 στην Αθήνα).

Σύμφωνα με ένα κινέζικο  μύθο όλοι οι άνθρωποι συνδέονται μεταξύ τους με μια κόκκινη κλωστή, η οποία μπορεί να τεντώσει, να μπερδευτεί αλλά ποτέ να σπάσει…


Φάνης Λογοθέτης –  “Sunken”

Από την ομαδική έκθεση: Art begins at the end of your comfort zone (γκαλερί Artzone42 στην Αθήνα).

Ουσιαστικά είναι ένα αυτοπορτρέτο του καλλιτέχνη εν μέσω κρίσης.


Φάνης Λογοθέτης – “Waiting for a friend”Aπό την ομαδική έκθεση : SERENDIPITY  (Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς, Θεσσαλονίκη)

Πηγή έμπνευσης ήταν  η μικρού μήκους ταινία του Αλμπερτ Λαμορίς ΄Το κόκκινο μπαλόνι΄ και οι περιπέτειες ενός μικρού παιδιού που χτίζει μια σχέση με ένα κόκκινο μπαλόνι…


Ο Φάνης Λογοθέτης επιλέγει … Misha Gordin

Misha Gordin – Crowd #8 – 1988

O Λετονός Misha Gordin έφυγε πρόσφατα από την ζωή αφήνοντας ένα σπουδαίο έργο πίσω του. Είχα την τύχη να ανταλλάξω 2 κουβέντες -με αυτόν τον μαέστρο του σκοτεινού θαλάμου- διαδικτυακά πριν μερικά χρόνια.

Θεωρώ ότι είναι από τους σημαντικότερους conceptual φωτογράφους της σύγχρονης φωτογραφίας. Η φωτο που διάλεξα είναι από την σειρά crowd (1987-1991)


Info (σε πρώτο πρόσωπο):

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1976 και εχω σπουδάσει φωτογραφία και visual arts.

Έχω συμμετάσχει σε 55 ομαδικές εκθέσεις 4 ατομικές και σε πληθώρα φεστιβάλ νέων τεχνών και κινηματογράφου .

Αγαπώ τις εικόνες,  στατικές και  κινούμενες έτσι μοιραία ασχολήθηκα με  πειραματικά video art και με σκηνοθεσία ντοκυμαντέρ. Η δουλειά μου είναι ανθρωποκεντρική  και δίνω ιδιαίτερο βάρος στο σύγχρονο τρόπο ζωής και την θέση του ανθρώπου στο αστικό τοπίο – είτε όταν φτιάχνω μια εικόνα στο στούντιο είτε όταν είμαι στον δρόμο και κάνω streephotography .