Η Δήμητρα Σταθοπούλου επιλέγει …

Η Δήμητρα Σταθοπούλου επιλέγει …

Για το photologio, η φωτογράφος Δήμητρα Σταθοπούλου  ανασύρει από το προσωπικό της αρχείο 4+1 αγαπημένες της φωτογραφίες, και μας τις παρουσιάζει μαζί με προσωπικές σκέψεις και αναμνήσεις …


Δήμητρα Σταθοπούλου

«Κάθε δρόμος, μέχρι κι αυτός ο δρόμος του Έντεπφουλ, θα σε οδηγήσει στην άκρη του κόσμου. Αλλά η άκρη του κόσμου, από τότε που ο κόσμος εξαντλήθηκε όταν τον φέραμε όλον βόλτα, είναι το ίδιο το Έντεπφουλ απ’ όπου έφυγες. Στην πραγματικότητα η άκρη του κόσμου, όπως και η αρχή του, είναι η προσωπική μας σύλληψη του κόσμου. Μέσα μας είναι που τα τοπία έχουν τοπίο. Γι’ αυτό όταν τα φαντάζομαι, τα δημιουργώ. Αν τα δημιουργώ υπάρχουν, και εφόσον υπάρχουν, τα βλέπω όπως βλέπω και τ’ άλλα.»

(Fernando Pessoa)


Δήμητρα Σταθοπούλου

Τι έχει μεγαλύτερη σημασία, η εμπειρία της φωτογράφισης ή η ίδια η εικόνα;


Δήμητρα Σταθοπούλου

Προσπαθώ να διαφυλάξω τις αναμνήσεις μου και λαχταρώ για την επόμενη καλή εικόνα. Η φωτογραφία για μένα είναι το κλειδί για να γνωρίσω νέους ανθρώπους και τόπους, ανακαλύπτοντας άγνωστες πτυχές του εαυτού μου.


Δήμητρα Σταθοπούλου

Απολαμβάνω όσα πράγματα ανακάλυψα τυχαία ακολουθώντας την περιέργεια και τη διαίσθησή μου. Στην πορεία της ζωής αποδεικνύονται πολύτιμα. Πολλές φορές με οδηγούν σε μονοπάτια αχαρτογράφητα κι αυτό κάνει όλη τη διαφορά.


Η Δήμητρα Σταθοπούλου επιλέγει … Bruce Davidson

Bruce Davidson

“If I am looking for a story at all, it is in my relationship to the subject – the story that tells me than that I tell.”

(Bruce Davidson)


Info:

Γεννημένη στην Αθήνα, ζει στο Ρέθυμνο τα τελευταία 15 χρόνια. Με σπουδές Hotel Management & Interior Design, ξεκίνησε την ενασχόλησή  της με τη φωτογραφία το 2016, στα Μαθήματα φωτογραφίας Ρεθύμνου. Έχει  παρακολουθήσει σεμινάρια των Παύλου Φυσάκη, Oliver Chanarin & Στράτου Καλαφάτη. Η φωτογραφική της δουλειά έχει εκτεθεί σε ομαδικές εκθέσεις στο Ρέθυμνο, στη Θεσσαλονίκη & στην Αθήνα και έχει δημοσιευθεί σε ελληνικά & ξένα περιοδικά καθώς και σε ιστοσελίδες φωτογραφίας.
Facebook: https://www.facebook.com/dimitra.stathopoulou.96/
Instagram: https://www.instagram.com/stathopouloudimitra/