Ο Κώστας Φραγκούλης επιλέγει …

Ο Κώστας Φραγκούλης επιλέγει …

Για το photologio, ο φωτογράφος  Κώστας Φραγκούλης ανασύρει από το προσωπικό του αρχείο 4+1 αγαπημένες του φωτογραφίες, και μας τις παρουσιάζει μαζί με προσωπικές σκέψεις και αναμνήσεις …


Κώστας Φραγκούλης

Νεαρά ζευγάρια αγκαλιάζονται, εξαίρεση ο μοναχικός άνδρας που κοιτάζει την θέα. Όλοι βρίσκονται στον ιδιωτικό τους κόσμο. Ο φωτογράφος τους τοποθετεί στο χώρο και τους εντάσσει στον αντίστοιχο δικό του χώρο, τον φωτογραφικό.


Κώστας Φραγκούλης

Ένας άγνωστος στην άκρη της προβλήτας. Γιατί βρίσκεται εκεί; Τι περιμένει; Τι κοιτάζει; Θα βουτήξει; Ερωτήματα που περιμένουν να μεταφερθούν στην φωτογραφία.


Κώστας Φραγκούλης

Τα Χριστούγεννα στολίζονται οι πόλεις, τα μαγαζιά, τα δέντρα. Αλλά μία βάρκα στολισμένη με φωτάκια, βυθισμένη στην άμμο ,που δεν εξυπηρετεί πια τον σκοπό της, δίνει ένα άλλο εορταστικό τόνο, εκείνο της οπτικής ευχαρίστησης.


Κώστας Φραγκούλης

Υπάρχει μία αόρατη κλωστή που συνδέει το παρελθόν με το σήμερα. Η φωτογραφία μπορεί να πυροδοτήσει την μνήμη και να φέρει στην επιφάνεια εικόνες χαμένες στο χρόνο.


Ο Κώστας Φραγκούλης επιλέγει … Nick Hannes

Nick Hannes

Μπροστά οι ξεραμένοι φοίνικες πίσω η πλούσια βλάστηση. Η φωτογραφία του Nick Hannes παίζει με τις αντιθέσεις. Ένας κηπουρός ποτίζει τους ξεραμένους φοίνικες. Μοιάζει με πράξη απελπισίας. Προσπαθεί να διασώσει κάτι που  έχει πεθάνει, που ήδη είναι παρελθόν. Μήπως τελικά το ίδιο δεν κάνει και η φωτογραφία;


Info:

Ο Κώστας Φραγκούλης γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε να ασχολείται ερασιτεχνικά με την φωτογραφία πριν από δέκα χρόνια. Τα τελευταία πέντε χρόνια παρακολουθεί μαθήματα με τον Κώστα Μασσέρα και συμμετέχει στην ομάδα του SHASHIN LOVERS.