Η Χριστίνα Πανταζοπούλου επιλέγει …

Η Χριστίνα Πανταζοπούλου επιλέγει …

Για το photologio, η φωτογράφος Χριστίνα Πανταζοπούλου ανασύρει από το προσωπικό της αρχείο 4+1 αγαπημένες της φωτογραφίες, και μας τις παρουσιάζει μαζί με προσωπικές σκέψεις και αναμνήσεις.


Χριστίνα Παντζοπούλου – Γάτα στη βροχή

«Θέλω να τραβήξω τα μαλλιά μου προς τα πίσω και να κάνω ένα βαρύ κότσο, τόσο βαρύ που να τον νιώθω όλη την ώρα», είπε. «Και θέλω ένα γατάκι που θα κάθεται στα πόδια μου και θα γουργουρίζει όταν το χαϊδεύω». «Αλήθεια;», είπε ο Τζορτζ από το κρεβάτι. «Και θέλω να τρώω στο δικό μου τραπέζι, με τα δικά μου μαχαιροπίρουνα, και θέλω και κεριά. Και θέλω να είναι άνοιξη και να βουρτσίζω τα μαλλιά μου μπροστά στον καθρέφτη, και θέλω ένα γατάκι, και θέλω να έχω καινούργια φορέματα». «Καλά, καλά, σταμάτα πια. Πάρε κάτι να διαβάσεις», είπε ο Τζορτζ και συνέχισε να διαβάζει. Η γυναίκα του κοίταξε έξω απ’ το παράθυρο. Είχε σκοτεινιάσει και η βροχή έπεφτε πάντα πάνω στους φοίνικες.

 (Έρνεστ Χέμινγουεϊ – “Γάτα στη βροχή”, απόσπασμα)


Χριστίνα Πανταζοπούλου – Αντανάκλαση με πίνακα κι άντρα

Ο έναρθρος λόγος ανθρώπων και πραγμάτων μ’ έχει κουράσει. Το μυστικιστικό στοιχείο στην τέχνη, το μυστικιστικό στοιχείο στη ζωή κ τη φύση, αυτό αναζητώ τώρα, αυτό έχω ανάγκη όσο τίποτε άλλο.

(Όσκαρ Ουάιλντ – “De profundis”, απόσπασμα)


Χριστίνα Πανταζοπούλου – Το κόκκινο φόρεμα

“Της είπα ότι δεν είχα γράψει ποτέ διήγημα για κάποιον συγκεκριμένα,αλλά, απ’ ό,τι έδειχναν τα πράγματα, είχε έρθει η κατάλληλη στιγμή να το κάνω. Η Εσμέ κατένευσε. ” Να έχει πάρα πολλή φρικωδία κ πάρα πολλή συγκίνηση”, εισηγήθηκε.”Γνωρίζετε καθόλου από φρικωδία?” Είπα πως σε κάποια της μορφή, είχα αρχίσει να τη γνωρίζω όλο και περισσότερο, και πως θα ‘βαζα τα δυνατά μου για ν ‘ανταποκριθώ στις προδιαγραφές της. Δώσαμε πάλι τα χέρια …”

(Τζ. Ντ. Σάλιντζερ – “Εννέα Ιστορίες” απόσπασμα από το διήγημα:

“Για την Εσμέ με φρικωδία κι αγάπη”)


Χριστίνα Πανταζοπούλου – Elvis

“Φάντασμα πλανόδιο ο βίος, μικρής μοίρας θεατρίνος, που φωνασκεί και ματαιολογεί επί σκηνής κι ύστερα μνήμη πια καμία δεν θα τον φιλοξενήσει. Η ζωή: παραμύθι ειπωμένο από ηλίθιον, γεμάτο ήχους της μανίας·”

(Σαίξπηρ –  απόσπασμα από τον “Μάκβεθ” )


Η Χριστίνα Πανταζοπούλου επιλέγει Vivian Maier …

Vivian Maier – “Πόδι στον γύψο”

“Well, I suppose nothing is meant to last forever. We have to make room for other people. It’s a wheel. You get on, you have to go to the end. And then somebody has the same opportunity to go to the end and so on.” – Vivian Maier


Info:

Η Χριστίνα Πανταζοπούλου είναι μέλος της φωτογραφικής λέσχης της Πάτρας “Ηδύφως”. Έχει  παρακολουθήσει σεμινάρια με Παύλο Κοζαλίδη και Πλάτωνα Ριβέλλη.

Διαβάστε  παλαιότερη συνέντευξή της

Το profile της Χριστίνας Πανταζοπούλου στο instagram: https://www.instagram.com/electric_sheep76/ και το profile της στο fb: https://www.facebook.com/woody.woody.9809?ref=ts&fref=ts