Ο Αποστόλης Ευσταθόπουλος επιλέγει …

Ο Αποστόλης Ευσταθόπουλος επιλέγει …

Για το photologio, ο φωτογράφος Αποστόλης Ευσταθόπουλος ανασύρει από το προσωπικό του αρχείο 4+1 αγαπημένες του φωτογραφίες, και μας τις παρουσιάζει μαζί με προσωπικές σκέψεις και αναμνήσεις …


Αποστόλης Ευσταθόπουλος

Πού ψωνίζουμε ελπίδα;
Πόσο στοιχίζει;
Περίμενε λίγο… Αυτός ο κόσμος βιάζεται, μαζί με αυτόν και εμείς…
Πάρε μόνο τα βασικά
Λίγο κρασί να μουδιάσει τον πόνο μας … 


Αποστόλης Ευσταθόπουλος

Η φωτογραφία για εμένα είναι αυτό που νιώθω εκείνη την στιγμή. Είναι μια ατομικότητα. Σκηνοθετημένη ή μη, είναι μουσική που έρχεται στο μυαλό μου πριν ακόμα ακουστεί το κλικ της κάμερας. Γι αυτό οι περισσότερες φωτογραφίες μου συνδέονται με στίχους από τραγούδια που συνοδεύουν την διάθεσή μου την προκειμένη στιγμή.


Αποστόλης Ευσταθόπουλος

«….Κι ένα τέταρτο μητέρας αρκεί για δέκα ζωές, και πάλι κάτι θα περισσέψει. Που να το ανακράξεις σε στιγμή μεγάλου κινδύνου…» 

(Οδυσσέας Ελύτης, Εκ του πλησίον)


Αποστόλης Ευσταθόπουλος

Έχει μια δύναμη το αυτοπορτρέτο, σχεδόν μαγική. Προσπαθώντας να βάλω τα συναισθήματα που νιώθω σε εικόνα, λειτουργεί λυτρωτικά, κάτι σαν ψυχοθεραπεία. Εξαφανίζεται ή έστω απαλύνεται η θλίψη, χωρίς όμως βιασύνη, παίρνοντας τον χρόνο που εγώ της δίνω.


Ο Αποστόλης Ευσταθόπουλος επιλέγει … Erwin Olaf

Erwin Olaf  – The Hairdressers

Αγαπημένος φωτογράφος ο Erwin Olaf. Το περιοδικό Time περιέγραψε την δουλειά του σαν να ακουμπάει τον κόσμο της εμπορικής, της τέχνης και της φωτογραφίας μόδας ταυτόχρονα και δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι καλύτερο από αυτό. Γνωρίζει και χειρίζεται τέλεια το μέσο, οι φωτογραφίες του έχουν μια θεατρικότητα και ισορροπία που την βρίσκω ακαταμάχητη.


Info (σε πρώτο πρόσωπο):
Γεννήθηκα το 1974 και ζω στην Αθήνα. Είμαι αξιωματικός του πολεμικού ναυτικού και ασχολούμαι με την φωτογραφία ερασιτεχνικά από το 2015. Μέσα σε αυτό το διάστημα έχω συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Glasgow Gallery of Photography, στο 1ο BnW festival από την Blank wall gallery στο Σεράφειο της Αθήνας, καθώς και στην ημερίδα της ΕΣΗΕΑ με θέμα “Σπάσε τη σιωπή” για τα εγκλήματα κατά των γυναικών. Είμαι μέλος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας από το 2022 και έχω παρακολουθήσει το βασικό σεμινάριο φωτογραφίας με δάσκαλο τον Κυριάκο Κόκκο.

Instagram : @tolis_ef
Facebook : https://www.facebook.com/tolisef