Η Αλεξάνδρα Κελέκου επιλέγει …

Η Αλεξάνδρα Κελέκου επιλέγει …

Για το photologio, η φωτογράφος Αλεξάνδρα Κελέκου ανασύρει από το προσωπικό της αρχείο 4+1 αγαπημένες της φωτογραφίες, και μας τις παρουσιάζει μαζί με προσωπικές σκέψεις και αναμνήσεις …


Αλεξάνδρα Κελέκου

“…Ποτέ στη ζωή μου δεν είχα πρόβλημα να δώσω σε κάποιον αυτό που ήθελε. Αλλά κανείς δε μπόρεσε να μου δώσει. Κανείς δε με αγγίζει. Κανείς δε βρίσκεται κοντά μου. Αλλά εσύ με άγγιξες κάπου τόσο μα τόσο βαθιά που δε μπορώ να το πιστέψω. Και δε μπορώ να στο ανταποδώσω. Επειδή δε σε βρίσκω”.

(Sarah Kane από την “Ψύχωση”)


Αλεξάνδρα Κελέκου

“…γι’αυτό αν τύχει και αγαπήσεις
πρόσεχε σε παρακαλώ πολύ πολύ
πώς θα μ’αγκαλιάσεις. Πονάει εδώ.
Κι εδώ. Κι εκεί. Μη! Κι εδώ .
Κι εκεί”.

(Κατερίνα Γώγου)


Αλεξάνδρα Κελέκου

“Ενώ προσπαθούμε να μάθουμε στα παιδιά μας τα πάντα γύρω από τη ζωή, τα παιδιά μάς μαθαίνουν τι είναι ζωή”.

(William Saroyan)


Αλεξάνδρα Κελέκου

“Βαρύς ο κόσμος να τον ζήσεις, όμως για λίγη περηφάνια το άξιζε”.

                                                                          (Οδυσσέας Ελύτης)


Η  Αλεξάνδρα Κελέκου επιλέγει… Dorothea Lange

Dorothea Lange

Επέλεξα τη φωτογραφία της Dorothea Lange γιατί ήταν από τις πρώτες που είδα όταν ξεκίνησε η ενασχόλησή μου με τη φωτογραφία και κάθε φορά που τη βλέπω μου προκαλεί τη συγκίνηση της πρώτης φοράς.

Α. Κ.


Info (σε πρώτο πρόσωπο)

Ασχολούμαι με τη φωτογραφία τα τελευταία 3 χρόνια. Έχω παρακολουθήσει μαθήματα με τον Βασίλη Νίκα και τον Διονύση Κούτση καθώς και workshops. Έχω πάρει μέρος σε εκθέσεις και διαγωνισμούς. Η φωτογραφία για εμένα είναι ελευθερία. Κάθε φορά που σηκώνω τη μηχανή, νιώθω μοναδικά. Είναι τρόπος έκφρασης και εξωτερίκευσης συναισθημάτων. Αγαπώ τα πορτρέτα με ιδιαίτερη αδυναμία στα αυτοπορτρέτα υποθέτω λόγω της  ενασχόλησης μου με το θέατρο γιατί μέσω αυτών μπορώ να δώσω όποια συναισθηματική κατάσταση θέλω και να σκηνοθετήσω τη φωτογραφία μου όπως την έχω φανταστεί.