Σεμινάριο φωτογραφίας στην Αθήνα: “Μη φωτογραφίζεις”

Σεμινάριο φωτογραφίας στην Αθήνα: “Μη φωτογραφίζεις”

Βρισκόμαστε στην εποχή που είναι πανεύκολο να φωτογραφίζεις, αλλά εξίσου εύκολο και να μη φωτογραφίζεις. Πολλές φορές, αυτά συμβαίνουν ταυτόχρονα.
Είμαι νέος φωτογράφος. Έπιασα πρώτη φορά φωτογραφική μηχανή στη ζωή μου, πριν 4 χρόνια τον Μάρτιο του 2015. Στο τρίτο σεμινάριο που θα είμαι εισηγητής, θέλω να δώσουμε έμφαση στο να ξεχωρίζουμε πότε δύο φωτογραφίες που με την πρώτη ματιά μοιάζουν, στην ουσία δεν έχουν καμία συγγένεια μεταξύ τους. Σαν κάποιος να σου λέει στο μετρό συγνώμη που σε πάτησε κατά λάθος και κάποιος άλλος χίλια συγνώμη. Όχι αυτοί οι δύο άνθρωποι δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους.
Θέλω να δείξω στους νέους φωτογράφους πώς θα αποκτήσουν έναν προσωπικό αφηγηματικό κώδικα, τόσο ισχυρό που να αναστατώνει το βλέμμα εκείνου που κοιτάζει τη φωτογραφία. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε από κοντά, πάντως είμαι σίγουρος πως η φωτογραφία χρειάζεται εμμονές και άγνοια. Βάλτε εσείς τις εμμονές κι εγώ την άγνοια ή αν θέλετε, βάζω εγώ τις εμμονές μαζί με την άγνοια.
Βαγγέλης Ευαγγελίου

Περισσότερες πληροφορίες για τον Βαγγέλη Ευαγγελίου: https://www.istories.online/archives/1614
Λίγες πληροφορίες για το σεμινάριο:
Η συνάντηση θα γίνει στις 31 Μαρτίου 2019 και ώρα 10:30 σε σημείο της Αθήνας που θα ενημερωθούν οι συμμετέχοντες. Στο τέλος του σεμιναρίου (2.5 ώρες) θα υπάρχει η δυνατότητα συζήτησης (σε κάποιο cafe με laptop για τις φωτογραφίες των συμμετεχόντων ώστε να λυθούν απορίες σχετικά με τη βελτίωση των λήψεων, αλλά και για τη διαδικασία που πραγματώθηκε το workshop. Θα ασχοληθούμε έντονα και με αυτό που λέμε editing (επιλογή) στη φωτογραφία.
Οι συμμετέχοντες καλούνται να έχουν μαζί τους φωτογραφική μηχανή DSLR ή Mirrorless και να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους, έως τις 30 Μαρτίου 2019 στο email: vaeva25@hotmail.com
Διάρκεια σεμιναρίου: 5 ώρες.
Συμμετοχή : 20€.