Σεμινάριο Αστροφωτογραφίας στα Κεντρικά Τζουμέρκα

Σεμινάριο Αστροφωτογραφίας στα Κεντρικά Τζουμέρκα

Την Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020, θα πραγματοποιηθεί στα Κεντρικά Τζουμέρκα σεμινάριο Αστροφωτογραφίας, με τον Χριστόφορο Αναγνωστόπουλο, σε δύο (2) μέρη: Θεωρία (18.00 – 21.00) και Νυχτερινή Φωτογράφιση (έναρξη φωτογράφισης 22.30).

Το θεωρητικό κομμάτι του σεμιναρίου, που θα πραγματοποιηθεί στο Rouista Tzoumerka Resort στο Βουργαρέλι, θα αφιερωθεί στην προετοιμασία από το σπίτι, την αναζήτηση τοποθεσιών μέσω του υπολογιστή, αλλά και τον καλύτερο δυνατό σχεδιασμό των λήψεων των συμμετεχόντων.

Επίσης, θα γίνει μια γενική επισκόπηση του νυχτερινού ουρανού και των φάσεων της Σελήνης, ώστε να αναγνωρίζονται εύκολα οι πλανήτες, οι αστερισμοί, τα νεφελώματα και τα λοιπά ουράνια σώματα στο νυχτερινό ουρανό.

Στην συνέχεια θα παρουσιαστούν όλα τα βασικά σημεία που πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν, όπως η εστίαση, η σύνθεση και οι ρυθμίσεις της έκθεσης, προκειμένου να επιτευχθεί ένα επιτυχημένο αλλά και εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Οι συμμετέχοντες στο workshop θα έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν τους νέους φακούς opera, FiRIN, atx-m & atx-i της TOKINA (οι φακοί παρέχονται από την TOKINA GLOBAL), αλλά και το νέο φίλτρο κατά της φωτορύπανσης, HOYA STARSCAPE (το φίλτρο παρέχεται από την HOYA GLOBAL).

Μετά το τέλος του θεωρητικού μέρους, θα ακολουθήσει η προετοιμασία για την μετάβαση στην τοποθεσία της φωτογράφισης του νυχτερινού ουρανού, με κυρίως θέμα τον πυρήνα του Γαλαξία, του Rho (ρ) Οφιούχου και του Κύκνου (ευρέως πεδίου), αλλά και την θέαση/φωτογράφιση των Περσείδων.

Το φεγγάρι θα βρίσκεται σε φάση φωτεινότητας 24%, αλλά θα ανατείλει στις 01.51, δίνοντας την ευκαιρία φωτογράφισης του σκοτεινού νυχτερινού ουρανού για περισσότερο από τρεις (3) ώρες.

Μετά την ανατολή του φεγγαριού θα συνεχιστούν οι λήψεις, καθώς η φωτεινότητά του σε συνδυασμό με την θέση του, θα φωτίσει όμορφα το τοπίο.

Αν και πολλοί πιστεύουν ότι τα εργαλεία για να καταγράψει κάποιος αυτές τις εικόνες είναι πολύ ακριβά, θα υποδειχθεί ο τρόπος χρήσης ακόμα και μιας entry-level κάμερας, είτε DSLR είτε Mirroless, για την αποτύπωση της ομορφιάς του νυχτερινού ουρανού.

 

Επιθυμητός εξοπλισμός για την νυχτερινή φωτογράφιση:
– Φωτογραφική μηχανή Mirrorless/Dslr με δυνατότητα manual ρυθμίσεων
– Φακός φωτογραφικής μηχανής, ιδανικά ευρυγώνιος με διάφραγμα f2.8 ή μεγαλύτερο
– Τρίποδο
Επίσης προαιρετικά:
– Φακός κεφαλής ή χειρός
– Ιντερβαλόμετρο/τηλεχειριστήριο
– Ρουχισμός βουνού για την νυχτερινή φωτογράφιση

Όσοι δεν διαθέτουν κάτι από τα παραπάνω, θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον δοκιμαστικό εξοπλισμό που θα υπάρχει.

 

Κρατήσεις – Πληροφορίες:

ι) μέσω της ιστοσελίδας: https://www.christopheanagno.com/workshop-astrophotography-gr/
ιι) μέσω email: workshop@christopheanagno.com
ιιι) μέσω μηνύματος Facebook

Κόστος συμμετοχής: 99€ (80€ + ΦΠΑ 24%)

Υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής και μόνο σε ένα από τα δύο μέρη, κατόπιν επικοινωνίας με τον διοργανωτή.

Θα τηρηθούν όλες οι συνθήκες ασφαλείας και υγιεινής σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών για τον COVID-19.

 

https://www.facebook.com/events/568904050465045

https://www.facebook.com/christophe.anagnostopoulos