Βασίλης Νίκας – Δωρεάν Σεμινάριο Φωτογραφίας

Βασίλης Νίκας – Δωρεάν Σεμινάριο Φωτογραφίας

Δωρεάν Σεμινάριο Φωτογραφίας
από το Βασίλη Νίκα
στο cafe του “Τεχνοχώρου Φάμπρικα”

Ο «Τεχνοχώρος Φάμπρικα» σε συνεργασία με τον δάσκαλο φωτογραφίας και φωτογράφο Βασίλη Νίκα, διοργανώνουν από τη Δευτέρα 10 έως την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, στο cafe του «Τεχνοχώρου Φάμπρικα» (Μεγ. Αλεξάνδρου 125 & Ευρυμέδοντος, Γκάζι), ένα Δωρεάν Σεμινάριο Φωτογραφίας με τίτλο «Τα βασικά της δημιουργικής λήψης σε τρεις μέρες». Το σεμινάριο ασχολείται με τα βασικά της δημιουργικής φωτογραφικής λήψης ως προς τη λειτουργία της φωτογραφικής μηχανής (ευρυγώνιος φακός, μεσαίος φακός, τηλεφακός, ταχύτητα φωτοφράκτη, διάφραγμα, ISO, φωτομέτρηση) και τα εργαλεία σύνθεσης του κάδρου (σημείο, γραμμές, σχήματα και φόρμες, ρυθμός, μοτίβο, υφή, προοπτική, κανόνες ισορροπίας, χρώμα, χρωματική θερμοκρασία φωτός).


Διάρκεια: Δευτέρα 10 έως την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ
Χώρος:  Στο cafe του “Τεχνοχώρου Φάμπρικα”, Μεγ. Αλεξάνδρου 125 & Ευρυμέδοντος, Γκάζι
Facebook event: https://www.facebook.com/events/221343695404636/

O Βασίλης Νίκας διδάσκει φωτογραφία στον «Τεχνοχώρο Φάμπρικα» και στα εργαστήρια φωτογραφίας του Δήμου Περιστερίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Χαλκίδας «Έκφραση».
Από το 2011 μέχρι το 2014 δίδαξε στο εργαστήρι φωτογραφίας του Συλλόγου Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θήβας «Λάιος», από το 2005 μέχρι το 2013 δίδαξε στα εργαστήρια φωτογραφίας των Δήμων Χαϊδαρίου, Μελισσίων, Ψυχικού, Αγ. Παρασκευής και Ασπροπύργου και από το 2002 μέχρι το 2005 στο εργαστήρι φωτογραφίας του «Ιδρύματος Καλών Τεχνών» της «Ι.Μ.Θ.Λ.» στη Λιβαδειά.
Έχει επιμεληθεί δεκάδες εκθέσεις των εργαστηρίων όπου έχει διδάξει και διδάσκει, μεταξύ των οποίων τις εκθέσεις του Φωτογραφικού Μήνα «Φωτογραφικός 9ος» από το 2008 μέχρι το 2011, τις εκθέσεις των μαθητών του από τον «Τεχνοχώρο Φάμπρικα» στο «ΤΗΕ ΒΟΧ» το 2018, στην «Τεχνόπολη» του Δήμου Αθηναίων το 2013, το 2014 και το 2017, και στο BOOZE το 2015 και το 2016, το «Φωτογραφικό 10ήμερο» του «Λάιου» στη Θήβα το 2013 και το «Φωτογραφικό 20ήμερο» του Δήμου Περιστερίου το 2009. Συμμετέχει με φωτογραφίες του στις εκθέσεις των εργαστηρίων όπου διδάσκει.

Ατομικές του εκθέσεις έχουν παρουσιαστεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με σημαντικότερη αυτή στην «Αθηναΐδα» το Μάρτιο του 2018 με τίτλο «Τα παιδιά της Ριτσώνας». Από τις «Εκδόσεις Ευρυγώνιος» κυκλοφορεί το φωτογραφικό του λεύκωμα με τίτλο «Τα παιδιά της Ριτσώνας». Σπούδασε φωτογραφία στη Leica Academy.

Στο www.vasilisnikas.gr μπορείτε να δείτε 250 δημιουργικές φωτογραφίες μαθητών του Βασίλη Νίκα ώστε να γνωρίσετε το ύφος της διδασκαλίας του.
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στο photoenatos@gmail.com