Τριήμερο εντατικό εργαστήριο φωτογραφίας “Τhe Poetic Encounter” (H Ποιητική Συνάντηση) με τον Ηλία Γεωργιάδη

Τριήμερο εντατικό εργαστήριο φωτογραφίας “Τhe Poetic Encounter” (H Ποιητική Συνάντηση) με τον Ηλία Γεωργιάδη

“Ίσως ο πιο έντονος προβληματισμός των περισσότερων φωτογράφων σήμερα έχει να κάνει με το «πως» θα αναπτύξουν το προσωπικό τους στίγμα στη φωτογραφία.

Πώς όμως ο δημιουργός από την αρχή των εικόνων και μέχρι το τέλος μια εργασίας θα είναι σε θέση να κάνει το επόμενο βήμα, να πάρει το ρίσκο και να εξελιχθεί δημιουργικά;

Πιστεύω πως δεν υπάρχουν εύκολες απαντήσεις. Με τη φωτογραφία, απεικονίζω ποιητικές αναπαραστάσεις των εσωτερικών μου αγωνιών. Και εκεί είναι που εστιάζω πραγματικά.

Στην ποιητική εικόνα. Τι σημαίνει όμως ποιητική εικόνα; Αυτό ακριβώς θα προσεγγίσουμε σε αυτό το εργαστήριο.

Με βάση τις φωτογραφικές μου εργασίες, την έρευνα μου στη φαινομενολογία, την υπαρξιακή ψυχολογία και στους ποιητές του Μοντερνισμού, θα ορίσουμε την αληθινή ποιητική συνάντηση στη τέχνη της φωτογραφίας.”

Ηλίας Γεωργιάδης

“THE POETIC ENCOUNTER“

Το τριήμερο εντατικό εργαστήριο φωτογραφίας “Τhe Poetic Encounter” (H Ποιητική Συνάντηση) με τον Ηλία Γεωργιάδη που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη είναι ένα εργαστήριο αφιερωμένο στην ανάδειξη της μοναδικής μορφολογίας της οπτικής μας γλώσσας και έκφρασης μέσω της φωτογραφίας, εστιάζοντας στην καθοδήγηση των συμμετεχόντων προς: “Μια φωτογραφία που δεν σχετίζεται με κάποιο στυλ, ούτε περιορίζεται σε καμία κατηγορία, αλλά μια φωτογραφία που υπερβαίνει τις περιγραφές και είναι ποιητική αναπαράσταση αλλά και αποκάλυψη του τι σημαίνει να είμαστε ζωντανοί.”

Ηλίας Γεωργιάδης – The Poetic en press

Ο Ηλίας θα πραγματοποιήσει παρουσιάσεις των εργασιών του, θα μοιραστεί σημειώσεις της έρευνας του και θα μιλήσει εις βάθος για τα δημιουργικά στάδια των έργων του αλλά και τις εμπειρίες του.

Στη συνέχεια, κάθε συμμετέχων θα λάβει μια συνολική ανάλυση και ανατροφοδότηση για την εργασία του και θα μάθει πώς να εξελίσσει συνολικά την ατομική φωτογραφική πρακτική και εργασία.

Ηλίας Γεωργιάδης – The Poetic en press

Την τελευταία μέρα του εργαστηρίου όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να προβάλλουν τις εργασίες τους σε ανοιχτή προς το κοινό δράση στο χώρο διεξαγωγής (Το Pikap) όπου θα παρουσιαστούν όλες οι εικόνες με την μορφή οπτικοακουστικών έργων και εγκαταστάσεις τυπωμάτων που θα επιμεληθεί ο εκπαιδευτής.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους ένα έργο(portfolio) στο οποίο εργάζονται τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ο σκοπός αυτής της εντατικής εκπαιδευτικής εμπειρίας είναι να διερευνήσει πλήρως ένα θέμα που αγγίζει πραγματικά τον κάθε συμμετέχοντα και μέσω της διεξοδικής ανάλυσης να ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες που αποτρέπουν την εξέλιξη του έργου.

Ηλίας Γεωργιάδης – The Poetic en press

Info:

Συμμετοχή: Όλοι οι φωτογράφοι ή καλλιτέχνες που χρησιμοποιούν το φωτογραφικό μέσο μπορούν να εγγραφούν.

Τίτλος εργαστηρίου: The Poetic Encounter.

Ημερομηνίες: 3-5 Ιουνίου 2022.

Ώρες εργαστηρίου: Παρασκευή 3 και Σάββατο 4 Ιουνίου: 15:00 – 21:00. Κυριακή 5 Ιουνίου: 15:00-19:00.

Ημερομηνία ανοικτής προς το κοινό δράσης: Κυριακή 5 Ιουνίου με ώρα έναρξης 20:30.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα προβάλουν τις εργασίες τους στη δράση μέσω οπτικοακουστικού έργου το οποίο θα δημιουργηθεί τις μέρες του εργαστηρίου.

Για τη συμμετοχή στην εγκατάσταση τυπωμάτων θα δοθούν οδηγίες κατά την εγγραφή.

Εκπαιδευτής εργαστηρίου: Ηλίας Γεωργιάδης.

Τιμή: 80 ευρώ.

Στις εγγραφές θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι εγγραφές γίνονται στη διεύθυνση: https://www.iliasgeorgiadis.com/index.php/the-poetic-encounter/

Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνηση μπορείτε να γράψετε στο ilias.georgiadis@yahoo.com.

Χώρος διεξαγωγής: To Pikap Kato, Ολύμπου 57, Θεσσαλονίκη

Kato is a space for exhibitions and cultural events, set in motion by To Pikap.

https://www.facebook.com/topikapkato/

Bio: Ηλίας Γεωργιάδης www.iliasgeorgiadis.com

Ηλίας Γεωργιάδης

Γεννημένος στη Βόρεια Ελλάδα, ο Ηλίας άρχισε να πειραματίζεται με το φωτογραφικό μέσο στην ηλικία των 19 ετών. Μετά από εκτεταμένα ταξίδια το 2011, σταματά τις πανεπιστημιακές σπουδές του και αρχίζει να φωτογραφίζει με εμμονή. Το κύριο ενδιαφέρον του επικεντρώνεται στη βάση των σημερινών κοινωνικών και διαπροσωπικών θεμάτων για την ανθρώπινη φύση. Μια προσέγγιση βασισμένη στην Ευρώπη, που ξεκίνησε το 2012 στην Ελλάδα και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Η πρώτη σειρά του έργου του Ηλία με τίτλο Over. State -“Μια ποιητική αναπαράσταση της υπαρξιακής αγωνίας και της ανθρώπινης περιπέτειας ενός νέου ατόμου σε ένα κόσμο που αλλάζει”- έχει προβληθεί σε διάφορα διεθνή φεστιβάλ(Ευρώπη-Ασία), ατομικές και ομαδικές εκθέσεις κι έχει παρουσιαστεί σε πολυάριθμες on-line και έντυπες δημοσιεύσεις.

Το 2019, το Over.State δημοσιεύτηκε ως μονογραφία από τον πρωτοποριακό εκδοτικό οίκο Blow Up Press (Βαρσοβία). Το 2020, δημοσιεύτηκε ως μονογραφία η δεύτερη σειρά του έργου του με τίτλο “Vialattea” από τον εκδοτικό οίκο Origini. Επί του παρόντος εργάζεται στο νέο του βιβλίο που θα κυκλοφορήσει εντός του έτους.