Τόποι προσευχής – Workshop με την Μάρω Κουρή

Τόποι προσευχής – Workshop με την Μάρω Κουρή

Φωτο-Εργαστήριο στους τόπους προσευχής της Αθήνας: Κατάνυξη, εμπιστοσύνη, ηρεμία, σύνδεση με το μέσα μας, έκσταση, λύτρωση, έμπνευση, έκφραση, η στιγμή της φωτογραφίας σε μια στιγμή προσευχής.

Γιώργος Παπανδρέου

Εδώ και χρόνια οι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στην πόλη μας, προσεύχονται και ασκούν τις θρησκευτικές τους συνήθειες σε αυτοσχέδιους ναούς που βρίσκονται σε υπόγεια πολυκατοικιών, διαμερίσματα, πρόχειρες κατασκευές, ακόμα και σε πρώην λαϊκά κέντρα διασκέδασης. Τα Σαββατοκύριακα, Ινδοί με πολύχρωμες φορεσιές,  Αιθίοπες ντυμένοι στα  λευκά, Νιγηριανοί με λουστρίνια και λευκά σακάκια και κάθε λογής πιστοί διαφόρων δογμάτων και εθνικοτήτων, κατακλύζουν τους τόπους προσευχής για να υμνήσουν το θεό τους, δίνοντας παράλληλα χρώμα στις γκρίζες γειτονιές της πόλης.

Ελένη Ρημαντωνάκη

Την πρώτη μέρα του εργαστηρίου, η εισηγήτρια θα αναλύσει τους τρόπους ανάπτυξης και προσέγγισης της θεματολογίας, θα προβάλει έργα φωτογράφων που θα εμπνεύσουν τους μαθητές και θα τους προετοιμάσει για τις λήψεις τους. Τις επόμενες μέρες, οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν και θα φωτογραφίσουν την κρυμμένη πολυπολιτισμική όψη της Αθήνας.  Σ΄αυτό το οδοιπορικό στους ανθρώπους, τις θρησκείες, τον πολιτισμό και τα έθιμά τους, η Μάρω Κουρή θα καθοδηγεί και θα συμβουλεύει, ώστε οι συμμετέχοντες να δημιουργήσουν εικόνες που θα αντανακλούν το συναίσθημά τους. Το σεμινάριο ολοκληρώνεται το απόγευμα της τρίτης ημέρας με την παρουσίαση για ανάλυση και κριτική των εικόνων.

Παρασκευή 15-Σαβ/κο 16-17 Φλεβάρη 2019

 


Info: 

Τόποι προσευχής