Συναντώντας τη Μητέρα Γη | Ολιστικό βιωματικό εργαστήριο φωτογραφίας με τον Χάρη Κακαρούχα στα Λουτρά Πόζαρ

Συναντώντας τη Μητέρα Γη | Ολιστικό βιωματικό εργαστήριο φωτογραφίας με τον Χάρη Κακαρούχα στα Λουτρά Πόζαρ

Μετά την επιτυχημένη πραγματοποίησή τους σε Όλυμπο, Δασικό χωριό Ερύμανθου και Τζουμέρκα, τα ολιστικά βιωματικά εργαστήρια φωτογραφίας του Χάρη Κακαρούχα, με θέμα “Συναντώντας τη Μητέρα Γη” συνεχίζονται…

Αυτή τη φορά η Serotonin Cultural Events Management, σε συνεργασία με την insightphoto consiousphotography workshops, αλλά και με τη στήριξη της φωτογραφικής ομάδας του Συλλόγου Εδεσσαίων καλλιτεχνών Απελλής, διοργανώνουν φθινοπωρινό εργαστήριο στα πανέμορφα και μαγικά λουτρά Πόζαρ Αλμωπίας, από Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου έως Κυριακή, 1η Νοεμβρίου 2020.

Στην εποχή της κλιματικής αλλαγής, ο επαναπροσδιορισμός της σχέσης μας με το φυσικό περιβάλλον είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίος. Ιδιαίτερα στις μέρες της ιικής απειλής, η φύση μπορεί να μας προσφέρει ένα ασφαλές τόπο ουσιαστικής ίασης. Μέσα από την επαφή και σύνδεση μαζί της μπορούμε να βιώσουμε ένα αίσθημα γαλήνης, ως μια κατάσταση ηρεμίας και περισυλλογής, το οποίο είναι αναζωογονητικό σε σχέση με τα αποτελέσματα του άγχους που προκαλούνται από τους διάφορους λόγους της καθημερινότητας μας.

Ένας τρόπος να σχετιστούμε με την φύση είναι η τέχνη. Στην περίπτωση μας η φωτογραφική τέχνη.

Το σεμινάριο υιοθετεί μια ολιστική προσέγγιση της φωτογραφικής διαδικασίας. Ως δημιουργοί ξεφεύγουμε από το μηχανικό “κυνήγι” της φωτογραφίας (συχνά κρυμμένοι πίσω από τον φακό της μηχανής) σε μια ουσιαστική σχέση με το “άλλο”. Μέσα από αυτή τη σχέση, που είναι ξεχωριστή για τον καθένα, “συμβαίνουν” οι φωτογραφίες.

Το σεμινάριο θα επικεντρωθεί στον τρόπο που φωτογραφίζουμε και επιλέγουμε τις φωτογραφίες μας. Μέσα από βιωματικές και διαλογιστικές ασκήσεις που ενθαρρύνουν την έκφραση, την όξυνση της ευαισθησίας και τον πειραματισμό, καλούμαστε να συνδεθούμε με τον τόπο, την εικόνα και ταυτόχρονα να ανακαλύψουμε το προσωπικό μας βλέμμα. Και όλα αυτά σε ένα περιβάλλον οικειότητας και υποστήριξης.

Το κόστος του τετραήμερου σεμιναρίου είναι 100€ και ισχύει ειδική τιμή για τα μέλη φωτογραφικών ομίλων, ομάδων και λεσχών, όπως και για τα μέλη της insightphoto community. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί σε υπαίθριους χώρους στη φύση.

Για την επιβεβαίωση της συμμετοχής και την κράτηση της θέσης, οι ενδιαφερόμενοι θα χρειαστεί:

α) Nα συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής την οποία μπορούν κατεβάσουν από τον ακόλουθο σύνδεσμο https://drive.google.com/…/1wXxOQ56nJKDFEvBM0Am…/view… και να την αποστείλουν με mail στο serotoninculturalevents@gmail.com

β) Να καταβάλουν προκαταβολή το 50% του κόστους των σεμιναρίων.

Σε περίπτωση ακύρωσης η προκαταβολή δεν επιστρέφεται.

Για διευκρινίσεις και περισσότερες πληροφορίες, υπεύθυνη επικοινωνίας Μαρία Αργυρίου (6976 600 172, καθημερινά 11:00 πμ – 14:00 μμ)