Προσωπικά ημερολόγια – Μαθήματα καλλιτεχνικής φωτογραφίας με τον Κώστα Μασσέρα στο Calderone

Προσωπικά ημερολόγια – Μαθήματα καλλιτεχνικής φωτογραφίας με τον Κώστα Μασσέρα στο Calderone

Το Calderone σε συνεργασία με τον φωτογράφο Kώστα Μασσέρα, παρουσιάζει έναν νέο ετήσιο κύκλο σπουδών πάνω στην Καλλιτεχνική φωτογραφία.

Κώστας Μασσέρας

Το σεμινάριο έχει σκοπό να γνωρίσει στους σπουδαστές την καλλιτεχνική φωτογραφία και την φιλοδοξία να ασχοληθούν συστηματικά με αυτήν. Για το σκοπό αυτό θα γίνει:

  • Παρουσίαση του έργου των σημαντικότερων δημιουργών σε όλα τα είδη της φωτογραφίας, από τους οποίους θα μπορούσαν να επηρεαστούν και να εμπνευστούν.
  • Ανάλυση των φωτογραφιών τους και επιλογή των καλύτερων.
  • Ενθάρυνση να εργαστούν πάνω σε ένα θέμα που θα επιλέξουν για την δημιουργία ενός portfolio.
  • Οι απαραίτητες τεχνικές γνώσεις και συμβουλές όπου κρίνεται απαραίτητο και δεν παραβιάζουν την προσωπική αισθητική των μαθητών.
  • Τέλος και εφόσον το επιτρέψει ο χρόνος θα γίνουν θα γίνουν θεματικά μαθήματα, αφιερώματα σε είδη της φωτογραφίας όπως στο τοπίο και στο πορτρέτο, στα κινήματα όπως στο μοντερνισμό και στο μεταμοντέρνο , στην ελληνική φωτογραφία κ.α.

Απευθύνεται σε όσους θέλουν:

  • να εκφραστούν φωτογραφικά
  • να παρακολουθήσουν ειδικά αφιερώματα
  • ως παρατηρητές

Δεν απαιτείται φωτογραφικός εξοπλισμός

Η διάρκεια μαθημάτων είναι 8 μήνες, μια φορά την εβδομάδα,  από αρχές Νοέμβριου έως και τέλος Ιουνίου, κάθε Παρασκευή, ώρα έναρξης μαθημάτων 19.00 στο φουαγιέ του Calderone. Περιορισμένος αριθμός σπουδαστών ανά τμήμα maximum 9 άτομα.

Το συγκεκριμένο course μπορεί κάποιος να το παρακολουθήσει και διαδικτυακά μέσω της εφαρμογής zoom.

Κώστας Μασσέρας

Συνδρομή:

480Є+24% ετήσια συνδρομή

Δεν υπάρχει κόστος εγγραφής

τρόπος πληρωμής: 30% με την εγγραφή σας και το υπόλοιπο 70% με την έναρξη της σπουδαστικής χρονιάς.

Για όποιον/α επιθυμεί να εξοφλήσει όλο τον κύκλο από την αρχή της σπουδαστικής χρονιάς δίνεται έκπτωση 10% επί του συνολικού ποσού.

Κατόπιν συμφωνίας δίνεται η δυνατότητα πληρωμής του υπόλοιπου 70% σε εφτά μηνιαίες δόσεις των 48Є, στους σπουδαστές.

Στην συνδρομή δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ 24%

Για τους σπουδαστές που κατόπιν συμφωνίας θα πληρώνουν σε ισόποσες δόσεις, η συνδρομή δίνεται την πρώτη εβδομάδα κάθε μήνα.

Πέρα από το θεωρητικό μέρος, υπάρχει και η πρακτική εξάσκηση, για την κατανόηση αυτών που διδάσκονται κατά την διάρκεια του έτους, αλλα και με εργασίες που γίνονται εκτός

Κώστας Μασσέρας

Παρέχεται βεβαίωση σπουδών σε όσους έχουν ολοκληρώσει όλο το course

Στο τέλος της χρονιάς όλοι οι σπουδαστές των εργαστηρίων παίρνουν μέρος στο 7ήμερο φεστιβάλ σπουδαστών του Calderone, την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου. Το κόστος συμμετοχής στην έκθεση είναι 90Є και περιλαμβάνει την εκτύπωση 4 φωτογραφιών σε διάσταση 40×60 σε fine art χαρτί από την fujifilm Hellas, ανάρτηση για μια εβδομάδα στον εκθεσιακό χώρο του φεστιβάλ, προώθηση, αφίσες, πανό. Η συμμετοχή δεν περιλαμβάνεται στα δίδακτρα του έτους καθώς και ο τρόπος παρουσίασης των φωτογραφιών.


Info:

Κώστας Μασσέρας

Ο Κώστας Μασσέρας γεννήθηκε στο Πειραιά το 1965. Ασχολείται επαγγελματικά με την φωτογραφία από την δεκαετία του 90, δημιουργώντας παράλληλα προσωπικό καλλιτεχνικό έργο. Τα τελευταία πέντε χρόνια διδάσκει φωτογραφία τόση από την τεχνική όσο και από την αισθητική δημιουργική πλευρά της, σε διάφορες ομάδες και χώρους.

Έχει συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει επίσης επιμεληθεί τρείς ατομικές εκθέσεις καθώς και ομαδικές των μαθητών του.