Βασίλης Αρτίκος | Εργαστήριο φωτογραφίας στις Εορτές Εξόδου 2018 στο Μεσολόγγι

Βασίλης Αρτίκος | Εργαστήριο φωτογραφίας στις Εορτές Εξόδου 2018 στο Μεσολόγγι

Εργαστήριο φωτογραφίας στις Εορτές Εξόδου 2018

στο Μεσολόγγι – 30 Μαρτίου έως και 1 Απρίλιου.

Εισηγητής ο φωτογράφος Βασίλης Αρτίκος

Επισκεφθείτε την πόλη μας με αφορμή τη φωτογραφία την περίοδο των εορτών Εξοδου.

Το Μεσολόγγι, η Ιερά πόλη της Ελλάδας με αφορμή την 192η Επέτειο Εξόδου της Φρουράς του Μεσολογγίου τιμά τους ήρωες του.

Οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης κορυφώνονται το Σαββατοκύριακο των Βαΐων με τη Πομπή – Λιτάνευση της ιεράς εικόνας της Εξόδου από τον Μητροπολιτικό Ναό στον κήπο των Ηρώων. Συμμετέχουν χιλιάδες Άνδρες και Γυναίκες από όλη τη χώρα, ντυμένοι με τις παραδοσιακές ενδυμασίες του τόπου τους, συνοδεύοντας την Εικόνα της Εξόδου.
Η πομπή – Λιτανεία γίνεται το βράδυ του Σάββατου του Λαζάρου, μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα και επαναλαμβάνεται το πρωί της Κυριακής των Βαΐων σε εωθινή και εορταστική πλέον ατμόσφαιρα.
Το όλο σκηνικό των εορτών της Εξόδου, πέραν των συναισθημάτων που γεννά στο κάθε επισκέπτη, έχει και ιδιαίτερο φωτογραφικό ενδιαφέρον. Τόσο κατά τη διάρκεια των πομπών, αλλά κυρίως πριν και μετά από αυτές η παρουσία χιλιάδων ανθρώπων ντυμένων με τις πολύχρωμες παραδοσιακές στολές του τόπου τους συνθέτουν υπέροχες εικόνες που κάθε φωτογράφος τις βλέπει με τη δική του μοναδική ματιά.

Επίσης θα περιηγηθείτε στην ιστορική πόλη του Μεσολογγίου όπου τα υπέροχα διατηρητέα κτίσματα ζουν για να διηγηθούν το ένδοξο παρελθόν της…

Όχι μακριά από την πόλη θα έχετε την ευκαιρία να δείτε το πανέμορφο Αιτωλικό, τα αρχαία θέατρα και άλλους αρχαιολογικούς χώρους, τις αλυκές όπου συλλέγεται η μεγαλύτερη ποσότητα αλατιού στη χώρα. Θα γευθείτε τις μοναδικές ντόπιες λιχουδιές σε γραφικά ταβερνάκια της πόλης. Μια θαυμάσια ευκαιρία για τα «φωτογραφικά μάτια».


Το εργαστήριο είναι ευέλικτο και κάποιος μπορεί να παρακολουθήσει την ημέρα ή ημέρες που τον βολεύουν, με το ανάλογο κόστος.

Η αφετηρία των εξορμήσεών μας, καθώς και ο χώρος αξιολόγησης του φωτογραφικού έργου γίνεται στον φιλόξενο χώρο της ομώνυμης Γκαλερί του φωτογράφου στο Ξενοδοχείο Liberty. Υπάρχει και δυνατότητα φιλοξενίας.

Πληροφορίες: Τηλέφωνο 0030 6944 350 943
Email: info@artikos.gr   |  vasilis.artikos@gmail.com