Σεμινάριο φωτογραφίας με τον Κώστα Μασσέρα

Σεμινάριο φωτογραφίας με τον Κώστα Μασσέρα

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ξεκινούν τον Σεπτέμβριο τα μαθήματα φωτογραφίας στον φιλόξενο χώρο, της εικαστικού Μάτως Ιωαννίδου (ΠΡΟΠΥΛΑΙΩΝ 8 ΜΕΤΡΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ). Όσοι είναι ήδη μαθητές γνωρίζουν ότι είναι ένα εργαστήριο δημιουργίας που δεν εξαντλείται σε στείρες θεωρητικές αναλύσεις της εικόνας, αλλά δίνει έμφαση στην αναζήτηση της καλής φωτογραφίας ανάμεσα σε όλα τα είδη και τις τάσεις.

Κώστας Μασσέρας

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ενθαρύνονται οι μαθητές να εκφραστούν φωτογραφίζοντας και να αποκτήσουν κριτήρια ώστε να γίνουν πιο επιλεκτικοί απέναντι στον κατακλυσμό εικόνων που δεχόμαστε καθημερινά. Έτσι, χωρίς να αποκλείονται απο τα μαθήματα τα άτομα που θέλουν απλά να γνωρίσουν την καλλιτεχνική  φωτογραφία ακούγοντας και βλέποντας οτιδήποτε σχετικό η πρόθεση μας είναι η δημιουργία.

Κώστας Μασσέρας

Στα μαθήματα αυτά θα πρέπει να διδαχτεί η απαραίτητη τεχνική γνώση ώστε να μη υπάρχει κανένα άγχος κατά την διάρκεια της φωτογράφισης απο τον φωτογράφο.

Θα γίνεται:

– κριτική και επιλογή των φωτογραφιών των μαθητών,

– δημιουργία portfolio πάνω σε ένα project που θα επιλεγεί μαζί με τον φωτογράφο.

– γνωριμία με τους μεγάλους φωτογράφους μέσα απο την ζωή και κυρίως το έργο τους με σχόλια σχετικά με αυτό,

– επεξεργασία των φωτογραφιών με  γνωριμία και εφαρμογή των photoshop και lightroom.

Κώστας Μασσέρας

Οι συμμετέχοντες είναι ταυτόχρονα και μέλη της φωτογραφικής λέσχης ”ΠΡΟΠΥΛΑΙΩΝ 8“, που φέτος θα εκθέσει για πρώτη φορά. Δείγμα της δουλειά της λέσχης μπορείτε να δείτε εδώ: https://propileon8.tumblr.com

Κώστας Μασσέρας


Info:
To μάθημα γίνεται κάθε Τετάρτη και είναι δίωρο. Το κόστος συμμετοχής είναι 60 ευρώ τον μήνα.

Η δήλωση συμμετοχής στο μάθημα είναι απαραίτητη γιατι το τμήμα θα είναι ολιγομελές, όχι πάνω απο δέκα άτομα. Σε περίπτωση που υπάρχει μεγαλύτερη  συμμετοχή, θα δημιουργηθεί και δεύτερο τμήμα την ίδια μέρα.

Για να δηλώσετε την συμμετοχή σας μπορείτε να στειλετε mail στο cmasseras@gmail.com

Ή να  τηλεφωνήσετε στο 6947712004

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 12 Σεπτεμβρίου. Για την ακριβή ώρα θα ενημερωθούν οι συμμετέχοντες με μήνυμα.