Photo works – έκθεση φωτογραφίας με την επιμέλεια του Βασίλη Γεροντάκου

Photo works – έκθεση φωτογραφίας με την επιμέλεια του Βασίλη Γεροντάκου

Τo Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στις 21:00, το Booze Cooperativa σας προσκαλεί στα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο “᾽᾽Photo Works“.  Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου.
Είσοδος ελεύθερη

Photo Works

Στα έργα των φωτογράφων αυτής της έκθεσης, διακρίνουμε την προσπάθεια τους να αφομοιώσουν τις γνώσεις και τους διαφορετικούς κάθε φορά τρόπους να προσεγγίσουν το ορατό, και να το μετατρέψουν σε φωτογραφία. Ο φωτογράφος οφείλει να γεφυρώσει την απόσταση,ανάμεσα σε αυτό που αντιλαμβάνεται το μάτι και σε αυτό που μπορεί να δημιουργήσει. Η μέθοδος αυτή είναι ευφορική άλλες φορές επώδυνη,εν τέλει λυτρωτική και συντελείται βήμα προς βήμα.

Ο διδάσκων δεν προσπάθησε να υποδείξει, ούτε να συστηματοποιήσει την διδασκαλία με στόχο την επίτευξη ενός σίγουρου αισθητικού στερεότυπου, αλλά να βοηθήσει στην επινόηση και αποκωδικοποίηση που θα οδηγούσε κάθε φορά στην παραγωγή προσωπικού φωτογραφικού έργου.

Ανεξάρτητα από την αξιολόγηση που αναπόφευκτα φτιάχνει ο θεατής και σε ποια βαθμίδα καταχωρεί το κάθε έργο,διακρίνει κανείς την αγωνία του δημιουργού να ορίσει την εικόνα και το ορατό και να ανακαλύψει εκ νέου τον κόσμο.

Στόχος της έκθεσης είναι να παρουσιαστεί όχι μόνο το έργο ως τελικό προϊόν, αλλά να φανεί και ολόκληρη η έρευνα, που κάνει ένας φωτογράφος, για να φτάσει στον στόχο του. Η φωτογραφικη διαδικασία, η μέθοδος,οι προβληματισμοί του και οι ιδέες πιθανόν που κρύβονται πίσω από το έργο του είναι μερικά από τα ζητούμενα.

Η έκθεση αυτή είναι το αποτέλεσμα του σεμιναρίου φωτογραφιας που ξεκίνησε τον Οκτώβρη του 2017 και ολοκληρώθηκε τον Μάη του 2018. Σκοπό είχε την διερεύνηση του φωτογραφικού μέσου, την επίγνωση των δυνατοτήτων αλλά και των περιορισμών του, και ένα μηχανισμό τέτοιο που θα προσδοκούσε σε αυτόνομα φωτογραφικά γεγονότα.

Βασίλης Γεροντάκος


 Info:

ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ:

Αηδόνης Άκης,
Αμπράζη Αθανασία,
Απέκης Λάζαρος,
Βλαχογιάννη Γαρυφαλλιά,
Γέρος Τάκης,
Γρανίτσα Νικολέττα,
Δράντζαλη Σοφία,
Dakova Ivalina,
Έτσου Χαρά,
Ευσταθίου Μαρία,
Ζησιμοπούλου Σίσσυ,
Ζαφειρόπουλος Σπύρος,
Ζινόβιεφ Παναγιώτης ,
Ιωαννίδου Κρυσταλλία,
Καλαρύτου Μαρία,
Καραμανλή Χριστίνα,
Καρατζάς Θανάσης,
Καρυτιανού Αγγελική,
Κοκκίνου Μαρία, (Maria Kokkinos)
Κρητικού Μαρία,
Λαχανάς Αχιλλέας,
Λιάκου Βάνα,
Λιβάνη Έλκα,
Μανωλοπούλου Βίκυ,
Μαραγκός Δημοσθένης,
Μαργαρίτη Συλβί, 
Μαρκαντώνης Χρήστος,
Μαρσέλος Σταμάτης,
Μπάντου Έφη,
Μπλιάτζα Κάρρι
Μυγιάκη Αγγελική,
Νικολαίδης Μιχάλης,
Παληοκώστα Κατερίνα,
Παναγιωτόπουλος Κώστας,
Παπακυρίτσης Νίκος,
Παππά Τέρη,
Περγιουδάκης Μάνος,
Πολυάνθη Δουβίτσα,
Ρημαντωνάκη Ελένη,
Σπανού Έφη,
Σπηλιωτοπούλου Λίτσα,
Σταμπολίτη Χρυσούλα,
Τσουκιά Ιωάννα,
Τσώλη Μαρία,
Φαρμάκη Αναστασία,
Χορόζογλου Μαίρη,
Ψωμόπουλος Δημήτρης

Επιμέλεια έκθεσης: Βασίλης Γεροντάκος