Εισαγωγή στην καλλιτεχνική φωτογραφία – Σεμινάριο Φωτογραφίας με τον Παναγιώτη Κασίμη

Εισαγωγή στην καλλιτεχνική φωτογραφία – Σεμινάριο Φωτογραφίας με τον Παναγιώτη Κασίμη

Στόχος του σεμιναρίου είναι να θεμελιώσει όλες τις χρήσιμες γνώσεις που θα βοηθήσουν στην πλήρη κατανόηση της φύσης της φωτογραφίας και της χρήσης της ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής.
Στην τρίμηνη διάρκειά του, οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με την τέχνη της φωτογραφίας, μέσα απ’ την ιστορία της και τα μεγάλα έργα που έχει να παρουσιάσει, και την προβολή ταινιών φωτογραφικού και καλλιτεχνικού περιεχομένου.
Θα μάθουν να εστιάζουν και να κατευθύνουν τη δημιουργικότητά τους χρησιμοποιώντας τα τεχνικά μέσα προς μια πιο ουσιαστική και προσωπική φωτογραφία.
Η ύλη του σεμιναρίου είναι δομημένη με τέτοιο τρόπο, ώστε να γίνει σαφές πως τα τεχνικά μέσα και η δημιουργική διαδικασία συνδέονται και αλληλοσυμπληρώνονται, προσεγγίζοντας τη Φωτογραφία ως καλλιτεχνικό μέσο στο σύνολό της.
Κάθε τετράωρο καλύπτει συγκεκριμένα θέματα τόσο σε τεχνικό όσο και σε αισθητικό επίπεδο, συνδυάζοντας με άμεσο τρόπο την θεωρητική- καλλιτεχνική κατάρτιση με την αντίστοιχη τεχνική.

Μερικά από τα θέματα που θα συζητθούν είναι:
• Οριοθέτηση και ορισμοί (για ποια φωτογραφία μιλάμε) – Κάδρο και η σημασία του – Η σημαντικότητα του θέματος – Τα οπτικά στοιχεία και η οργάνωσή τους – Οι λεπτομέρειες στο κάδρο – Αισθητικά εργαλεία.
• Η φωτογραφική διαδικασία – Επιλογή φακού – Φωτογραφία, μηνύματα και η θέση του φωτογράφου – Ανάλυση της έννοιας της φόρμας και των στοιχείων της. Φωτογραφικά ρεύματα και τάσεις – Η αλήθεια στην φωτογραφία – Φωτογραφία και πραγματικότητα – Φωτογραφικές παγίδες και η αποφυγή τους.
• Προσωπική φωτογραφία – Φωτογραφική σκέψη και βλέμμα – Το στοιχείο του χρόνου στη φωτογραφία – Κρίνοντας τις φωτογραφίες μας.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε άτομα όλων των ηλικιών, ανεξαρτήτως των φωτογραφικών τους γνώσεων.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ
• Έναρξη: Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019, στις 6:00 μμ.
• Συναντήσεις: Κάθε Πέμπτη 6:00 – 09:00μμ
• Διάρκεια: 31 Ιανουαρίου έως 4 Απριλίου 2019
• Κόστος: 120€ (συν ΦΠΑ) – Πληρωτέο σε τρεις δόσεις
• Συμμετέχοντες: 20 άτομα (max.)
• Χώρος Διεξαγωγής: Trii Art Hub / Δράκου 9, Αθήνα (50 μέτρα από τη στάση Μετρό “Συγγρού Φίξ”, έξοδος Δράκου)
Τηλέφωνο: 210 9210 333
________________________________________________

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ:
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν περισσότερες πληροφορίες, να κρατήσουν θέση ή να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους επικοινωνώντας:
i. με τον εισηγητή στο τηλέφωνο 698 9473730 ή στο email: workshops@kasimisphotography.com
ii. με το Trii Art Hub στο 210 9210 333
iii. στα websites www.kasimisphotography.com και www.trii.gr.