Φωτογραφικό Σεμινάριο: “Η φωτογραφία ένα ταξίδι στο φως”

Φωτογραφικό Σεμινάριο: “Η φωτογραφία ένα ταξίδι στο φως”

“Η φωτογραφία ένα ταξίδι στο φως”

Η φωτογραφία ως μέσο έκφρασης και επικοινωνίας, ξεκινάει το ταξίδι της από την ψυχή, αποτυπώνοντας έτσι στο φωτογραφικό κάδρο τον αντικατροπτισμό της. Σημείο συνάντησης η τέχνη, να ενώσει ανθρώπους που έχουν μια κοινή επιθυμία, την ανάγκη για δημιουργία. Mέσα από αυτή την επαφή, με ανθρώπους, οπτικά πεδία, συναισθήματα, χρώματα, ήχους και σιωπές, η φωτογραφία, θα γίνει ο κοινός μας παρανομαστής. Ένας συνδετικός κρίκος μεταξύ της εσωτερικής αναζήτησης και της εξωτερικής πραγματικότητας.

Σε όλο το φάσμα του σεμιναρίου, θα έρθουμε σε γνωριμία με το έργο γνωστών φωτογράφων, θα απολαύσουμε επίσης ομαδικές φωτογραφικές εξορμήσεις καθώς και επισκέψεις σε φωτογραφικές εκθέσεις. Θα δημιουργήσουμε μαθήματα με επίτιμους καλεσμένους φωτογράφους που θα μας παρουσιάσουν τις αγαπημένες τους θεματικές ενότητες. Η γνώση όμως για την φωτογραφία είναι ακόρεστη, οπότε θα μάθουμε για τις ιδιότητες του φωτός, την εικαστική απόδοση ενός κάδρου, για το σημαίνον και το σημαινόμενο. Θα ανακαλύψουμε πως υπάρχουμε με μοναδικό τρόπο σε κάθετι που αντιλαμβανόμαστε ότι βλέπουμε.

Το φωτογραφικό μας σεμινάριο με τίτλο “Η Φωτογραφία ένα Ταξίδι στο Φως”, θα λάβει χώρα στον εναλλακτικό χώρο της εταιρείας παραγωγής θεατρικών παραστάσεων ” Long Vehicle Productions ” και έχει ως στόχο την γένεση μιας καλλιτεχνικής ομάδας που θ’ ανακαλύψει την ταυτότητά της μέσω των φωτογραφικών διαδρομών.

Η έναρξη των συναντήσεών μας βρίσκει αφετηρία το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020, στις 12.00 μ.μ. έως 14.00 μ.μ.
Στο τέλος του σεμιναριακού κύκλου εφόσον έχουμε δημιουργήσει το κατάλληλο υλικό, θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας με κοινό θέμα που θα έχει επιλεχθεί από την ίδια την ομάδα.

Ειδικότερα:

  • Οπτικό κάδρο: κανόνες σύνθεσης, αισθητική-εικαστική απόδοση
    (χρυσή τομή, διαγωνίου, φόρμα).
  • Δυναμική οπτικών μηνυμάτων ( σημαίνον – σημαινόμενο).
  • Παρουσίαση και ανάλυση σημαντικών φωτογράφων και το έργο τους.
  • Ιδιότητες και χρήση του φωτός.
  • Φόρμες, Υφή, Γραμμές, Σχήματα.
  • Την ανακάλυψη προσωπικών φωτογραφικών αναζητήσεων.

Διάρκεια Σεμιναριακού Κύκλου : από 22 Φεβρουαρίου 2020 – 27 Ιουνίου 2020.

Τα μαθήματα είναι δίωρα και θα πραγματοποιούνται μια φορά την εβδομάδα. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα δημιουργίας και απογευματινού τμήματος. Η διαμόρφωση του τμήματος ή τμημάτων θα εξαρτηθεί από τις ανάγκες των συμμετεχόντων.

Ώρες: 12:00-14:00

Κόστος σεμιναρίου : 45€/μηνιαίως. Συνολικό κόστος 180€.
Κόστος σεμιναρίου : 120€, εφόσον εξοφληθεί εφάπαξ.

Για ανέργους, φοιτητές :
Κόστος σεμιναρίου : 35€/μηνιαίως. Συνολικό κόστος 140€.
Κόστος σεμιναρίου : 100€, εφόσον εξοφληθεί εφάπαξ.

Εισηγήτρια: Υπατία Κορνάρου

Επικοινωνία – Κρατήσεις Θέσεων: Τ. 6974-866392 – ypatiaphoto@gmail.com

Διεύθυνση : Αγίου Παύλου 31- Περιστέρι, Πλησίον Μετρό Αγίου Αντωνίου. (3 λεπτά περπάτημα).