Εργαστήριο ΒΑΜ του Καθηγητή Φωτογραφίας Antonio Manta | Marianna Lourba – Luca Anzalone – Paolo Pagni

Εργαστήριο ΒΑΜ του Καθηγητή Φωτογραφίας Antonio Manta | Marianna Lourba – Luca Anzalone – Paolo Pagni

Εγκαίνια του νέου Εργαστηρίου ΒΑΜ του διακεκριμένου Ιταλού Καθηγητή Φωτογραφίας στο Πανεπιστήμιο Urbino ISA, Antonio Manta (α’ Παγκόσμιο βραβείο)
Στις 22 Σεπτεμβρίου στο Αrezzo της Τοσκάνης

Παράλληλα θα εγκαινιαστούν 3 ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας από τους καλλιτέχνες Marianna Lourba -Luca Anzalone – Paolo Pagni

Η Ελληνίδα εικαστικός Μαριάννα Λούρμπα συμμετέχει με την νέα της έκθεση με τίτλο Nero#νερό

Nero#νερό
Μια λέξη, δύο έννοιες, δύο χρώματα….πόσο μοιάζουν και πόση αντίθεση κρύβουν!!!
Η φωτογραφία γίνεται πρόσχημα για να παρατηρήσουμε το κόσμο γύρω μας, αναζητώντας γεωμετρικές φόρμες, προοπτικές και τονικές εντάσεις.
Φυσικά και τεχνητά στοιχεία, όταν απομονώνονται από το φακό, ανασυνθέτουν ένα νέο σκηνικό αποκαλύπτοντάς μας οπτικές σε απόλυτη γεωμετρία και αρμονία με τη φαντασία, και αναπτύσσουν ένα παιχνίδι οφθαλμαπάτης μεταξύ του πραγματικού και του ιδεατού.
Στατικά στοιχεία της αρχιτεκτονικής, της γλυπτικής, της ζωγραφικής, όπου το λευκό, το μπλέ και το μαύρο πάντα παρόν φιλοξενούν και φιλοξενούνται, συνθέτουν ένα μοτίβο φυσικής μυσταγωγίας.
Εικόνες από ταξίδια στο Αιγαίο, χρησιμοποιώντας τη δύναμη του φακού, παίζουν με τη γεωμετρία και την προοπτική, αποκαλύπτοντάς μας μια διαφορετική όψη της αρχιτεκτονικής και της απεραντοσύνης του γαλάζιου που αγκαλιάζει τα πάντα.
Το Nero#νερό ταξιδεύει στην Ιταλία για να σμίξει σε μια πολύμορφη έκθεση φωτογραφίας.

Μαριάννα Λούρμπα