ΕΝΤΟΣ: ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ | Τρίμηνο εκπαιδευτικό σεμινάριο φωτογραφίας από τους Γιώργο Καραηλία, Γιώργο Πρίνο και Παύλο Φυσάκη

ΕΝΤΟΣ: ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ | Τρίμηνο εκπαιδευτικό σεμινάριο φωτογραφίας από τους Γιώργο Καραηλία, Γιώργο Πρίνο και Παύλο Φυσάκη

ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΩΝΤΑΣ ΤΟ ΔΟΥΡΓΟΥΤΙ, ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ, ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

Τρίμηνο εκπαιδευτικό σεμινάριο φωτογραφίας στο Δουργούτι από τους Γιώργο Καραηλία, Γιώργο Πρίνο και Παύλο Φυσάκη με την υποστήριξη της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.

18.02 — 27.05.2019
Δωρεάν συμμετοχή

ΤΟ ΔΟΥΡΓΟΥΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΤΑΘΕΡΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΗ. ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ, ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ 20 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΑΘΗΝΑ, ΗΛΙΚΙΑΣ ΑΠΟ 18 ΕΩΣ 35 ΕΤΩΝ, ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΠΟΙΟΤΗΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΥΝΟΙΚΙΑΣ

Για άτομα 18 έως 35 ετών, με σχετική ή και καθόλου εμπειρία στη φωτογραφία, από την ευρύτερη γειτονιά του Δουργουτίου και από άλλες περιοχές της Αθήνας.

Το Δουργούτι δεν είναι μόνο η γειτονιά της Στέγης. Είναι μια από τις ιστορικές συνοικίες της Αθήνας, με επάλληλα στρώματα, αναμείξεις και ενσωματώσεις. Παλίμψηστο, το Δουργούτι έχει να αφηγηθεί ιστορικές μνήμες, αλλά και να μιλήσει για ένα πρότυπο κοινωνίας όπου ζυμώθηκαν οι διαφορές των πολιτισμών, δημιουργώντας τελικά μια μοναδική ταυτότητα και φυσιογνωμία.
Την πλούσια ιστορία και τη σύνθεση της κοινωνίας αυτής θα καταγράψουμε οπτικά με μια ομάδα 20 νεαρών μελών, ηλικίας από 18 έως 35 ετών, και πιο συγκεκριμένα δέκα ανθρώπους από τη γειτονιά και δέκα από άλλες περιοχές της πόλης.

Μέσω του θεωρητικού σεμιναρίου πάνω στον οπτικό πολιτισμό, της συνεχούς καθοδήγησης στο πρακτικό μέρος από τους συντελεστές/φωτογράφους, στοχευμένων ασκήσεων λήψης και προβληματισμού πάνω στην ίδια τη φωτογραφική διαδικασία, καθώς και τη συμπληρωματική χρήση του λόγου ως ήχου ή κειμένου, η διαδικασία θα οδηγηθεί σταδιακά προς την οργάνωση του αφηγήματος και την παραγωγή ενός τελικού έργου που θα παρουσιαστεί στη γειτονιά.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΗΛΙΑΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΟΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ: ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΑΚΗΣ

Ημερομηνίες εργαστηρίων:
Τις Δευτέρες, 18 και 25 Φεβρουαρίου, 4 και 18 Μαρτίου, 1, 8, 15 και 22 Απριλίου & 6, 13, 20 και 27 Μαΐου 2019

Κρατήσεις: T. 213 017 8002 | Email: education@sgt.gr
https://www.onassis.org/el/whats-on/entos-kali-tyxi

Ημερομηνία δημόσιας παρουσίασης: Ιούνιος 2019
Χώρος: ΣΤΕΓΗ Ιδρύματος Ωνάση (Συγγρού 107) & η περιοχή του Δουργουτίου

Προϋποθέσεις:
Αριθμός συμμετεχόντων: 20 (η ομάδα θα αποτελείται από 10 κατοίκους του Δουργουτίου και 10 κατοίκους άλλων περιοχών της Αθήνας)

Διαδικασία αίτησης και επιλογής:
Για να λάβετε μέρος στο εργαστήριο, μας στέλνετε αίτηση ενδιαφέροντος, που να αναγράφει τους λόγους για τους οποίους θέλετε να παρακολουθήσετε το εργαστήριο, καθώς και ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα (έως 150 λέξεις), στο οποίο να αναφέρεται αν είστε κάτοικος Δουργουτίου ή κάποιας άλλης περιοχής, καθώς και ποια είναι η σχέση σας με τη φωτογραφία.

Θα ακολουθηθεί διαδικασία επιλογής με βάση τα παραπάνω.