“Είδα ένα όνειρο χθες το βράδυ. Άραγε τι όνειρα βλέπουν … οι φωτογραφίες μας;” | Διαδικτυακό σεμινάριο της Luminous Eye με τον Κώστα Φραγκούλη

“Είδα ένα όνειρο χθες το βράδυ. Άραγε τι όνειρα βλέπουν … οι φωτογραφίες μας;” | Διαδικτυακό σεμινάριο της Luminous Eye με τον Κώστα Φραγκούλη

Η Luminous Eye συνεργάζεται με τον σκηνοθέτη Κώστα Φραγκούλη σ’ ένα διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα «Είδα ένα όνειρο χθες το βράδυ. Άραγε τί όνειρα βλέπουν … οι φωτογραφίες μας;». Το σεμινάριο απευθύνεται και σε φωτογράφους που ενδιαφέρονται να εξελίξουν τις γνώσεις τους στον τομέα της φωτογραφίας του κινηματογράφου και των ταινιών μικρού μήκους.

Iδέα για μια μικρού μήκους ταινία εμπνευσμένη από ένα όνειρό μας.

Ο Κώστας Φραγκούλης, μέσα από παραδείγματα του κινηματογράφου αλλά και προσωπικές ιστορίες, φωτογραφίες και μουσική, οδηγεί τους συμμετέχοντες να γράψουν την ιδέα για μια μικρού μήκους ταινία βγαλμένη από τον δικό τους θάλαμο.

Αυτό το όνειρο θα το θυμόμαστε όλοι την επόμενη μέρα.

Στο εργαστήριο θα υπάρχουν, σαν παραδείγματα για όλους, το σενάριο που έγραψαν ο Κώστας Φραγκούλης με τον συγγραφέα Χρήστο Αστερίου για την τελευταία μικρού μήκους ταινία τους με τίτλο «Σκοτεινός Θάλαμος», καθώς και drafts από τις προηγούμενες ταινίες του Κώστα.

Το εργαστήριο αυτό αποτελεί μια εισαγωγή για το κυρίως σεμινάριο που θα ακολουθήσει, με στόχο την παραγωγή από τον κάθε συμμετέχοντα μιας μικρού μήκους ταινίας.

Το σεμινάριο έχει περιορισμένο αριθμό συμμετοχής, ξεκινά 28 Νοεμβρίου και ολοκληρώνεται σε 5 δίωρες διαδικτυακές συναντήσεις, κάθε Σάββατο και ώρα 12:00.

Τιμή παρακολούθησης: 50 ευρώ

Για να δηλώσετε την συμμετοχή σας πατήστε εδώ

Διευκόλυνση για τους συμμετέχοντες που έχουν εγγραφεί: Σε περίπτωση που δεν θα είναι εφικτό να παρακολουθήσετε μία ή και όλες τις διαδικτυακές συναντήσεις, μπορείτε να τη/τις δείτε βιντεοσκοπημένη/ες στο χρόνο που εσείς επιθυμείτε, χωρίς την ενεργή συμμετοχή σας.

luminouseye.net/είδα-ένα-όνειρο-χθες-το-βράδυ/


Ο Κώστας Φραγκούλης σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και Κινηματογράφο στη Αθήνα. Το 2008 με τη πρώτη του μικρού μήκους ταινία το «Γάλα», γυρισμένη σε ασπρόμαυρο 16mm φιλμ, πήρε το Βραβείο Καλύτερης Σπουδαστικής Ταινίας Μικρού Μήκους στη Δράμα και το ισότιμο κρατικό βραβείο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Οι επόμενες τρεις μικρού μήκους ταινίες του, έχουν όλες προβληθεί και βραβευθεί σε άλλα διεθνή Φεστιβάλ. Έχει δουλέψει σαν σκηνοθέτης και μοντέρ trailer στο Θέατρο και για μουσικά βιντεοκλίπ. Υπήρξε συνδιοργανωτής και παραγωγός κινηματογραφικών εργαστηρίων του Film Stockholm και της Ελληνικής Πρεσβείας της Σουηδίας στο νησί της Σάμου απ’ όπου και κατάγεται. Έχει ιδρύσει με τους υπόλοιπους συνεργάτες του την εταιρία παραγωγής ταινιών Visual Therapy Productions απο το 2010. Η τελευταία μικρού μήκους ταινία του «Το πτώμα ήταν νεκρό» βραβεύθηκε σαν καλύτερη Διεθνής μικρού μήκους ταινία στη Ταϊλάνδη, όπου και φαίνεται να τον αγαπούν! Οι γονείς του αποδέχθηκαν το γεγονός ότι είναι Σκηνοθέτης και δεν του ξαναζήτησαν να γίνει φαρμακοποιός. Αυτόν το καιρό αναπτύσσει το σενάριο για τη μεγάλου μήκους ταινίας του με τίτλο «Αγία Ξανθή» και τη μικρού μήκους ταινία «Σκοτεινός Θάλαμος» που είναι βασισμένη στο διήγημα του συγγραφέα και συν-σεναριογράφου του, Χρήστου Αστερίου.

Filmography: “A buddy already dead” short movie, 2016, colour shot on RED camera, 14.41 “Actually” short movie, HD colour 2013, 05:56 “End of Story” short movie, HD colour, 2010, 12:58 “Milk” short movie, film S16mm B&W, 2008, 07:25

Website: vimeo.com/kgfragkoulis