«Υφές» | Ατομική έκθεση φωτογραφίας της Μένης Σεϊρίδου

«Υφές» | Ατομική έκθεση φωτογραφίας της Μένης Σεϊρίδου

 «Υφές»

της Μένης Σεϊρίδου

στο Στέκι της Πόλης Αλλιώς

Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023, η δημοτική παράταξη  «Η Πόλη Αλλιώς- Ανατρεπτική Παρέμβαση στον Δήμο Νεάπολης Συκεών» σας προσκαλεί στο «ΣΤΕΚΙ» της ΠΟΛΗΣ ΑΛΛΙΩΣ, στις Συκιές για τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας της Μένης Σεϊρίδου με τίτλο «Υφές», η οποία πραγματοποιείται με αφορμή την έκδοση του ομώνυμου φωτογραφικού βιβλίου. 

Μένη Σεϊρίδου

Για τις «Υφές» θα μιλήσουν:

Η Μαρία Κυπραίου, φιλόλογος, δημοτική σύμβουλος

Η Δήμητρα Ζιώγα, ψυχολόγος ΑΠΘ, ψυχοθεραπεύτρια Gestalt

Η Μένη Σεϊρίδου, φωτογράφος

Η φωτογραφική εργασία με τίτλο «Yφές» αποτελεί ένα είδος αυτοπροσδιορισμού, μέσα από αντιπαραβολές και συμβολισμούς. Πραγματεύεται τη σχέση του γυναικείου σώματος με τη φύση, της οποίας είναι αναπόσπαστο κομμάτι. Είναι, στην ουσία, μια εξερεύνηση του σώματος, που αγγίζει πτυχές όπως το φύλο, η φθορά, η αποδοχή του, τόσο από τους άλλους, όσο και από τον ίδιo του τον εαυτό, και τις αντιπαραβάλει με υφές που συναντάμε στη φύση και που αποτυπώνονται με επιθετικούς προσδιορισμούς όπως στεγνό, εύθραυστο, υγρό, σκληρό κλπ. Με την έκδοση του βιβλίου κλείνει ο κύκλος αυτής της εξερεύνησης κι ομολογίας προς τον εαυτό, που κράτησε συνολικά πάνω από πέντε χρόνια, με πολλά διαλείμματα ενδιάμεσα, για να ανοίξει ένας νέος κύκλος, επίσης σημαντικός, αυτός της συνομιλίας του με το κοινό.

Μένη Σεϊρίδου


Info: 

«Υφές» (φωτογραφικό βιβλίο)
Φωτογραφίες, κείμενα: Μένη Σεϊρίδου
Επιμέλεια έκδοσης: Θανάσης Κριτσωτάκης
Κείμενο και επιμέλεια κειμένων: Καλλιόπη Πασιά
Εκδόσεις: Τρι.ενα Πολιτισμού

Μένη Σεϊρίδου
Zει κι εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Ασχολείται συστηματικά με την τέχνη της φωτογραφίας την τελευταία δεκαετία, σπούδασε στο ΙΕΚ ESP, ενώ έχει παρακολουθήσει εργαστήρια και σεμινάρια στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης. Συμμετείχε σε πολλές εκθέσεις και φεστιβάλ, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και φωτογραφικές εργασίες της έχουν δημοσιευτεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Οι «Yφές» είναι το δεύτερο της βιβλίο. Το 2019 κυκλοφόρησε το «Blue drops of ink» (εκδόσεις Άθωνος art space), το οποίο περιέχει δικές της φωτογραφίες και ποίηση του Σωτήρη Γάκου. Το 2021, μαζί με την Αλέκα Τσιρώνη και την Λάρα Βρεττού, επιμελήθηκε το φωτογραφικό βιβλίο “white noise” (εκδόσεις ΤΡΙ.ΕΝΑ πολιτισμού) καθώς και την ομότιτλη έκθεση.
Επικοινωνία: meni.seiridou@gmail.com
www.facebook.com/meni.seiridou

«Υφές» (Έκθεση Φωτογραφίας) 
Τίτλος:  Υφές
Εγκαίνια: Σάββατο  28 Ιανουαρίου 2023
Στέκι της Πόλης Αλλιώς / Ν. Παρασκευά 14, Συκιές (κοντά στο Δημαρχείο των Συκεών)
Ώρα έναρξης εγκαινίων: 20.00
Τηλέφωνο για πληροφορίες: 6948 102510

Μένη Σεϊρίδου

Μένη Σεϊρίδου

Μένη Σεϊρίδου

Μένη Σεϊρίδου