Το 1ο B&W Athens Photography από την Blank Wall Gallery

Το 1ο B&W Athens Photography από την Blank Wall Gallery

Η Blank Wall Gallery, διοργανώνει το 1ο B&W Athens Photography με συνδιοργανωτή το Δήμο Αθηναίων που παραχώρησε στο Σεράφειο τους χώρους για την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ.

B&W Athens Photography

Η υποβολή των φωτογραφιών ολοκληρώθηκε με μεγάλη παγκόσμια συμμετοχή. Ο μεγάλος αριθμός καλλιτεχνών που συμμετείχαν, αν και το Φεστιβάλ διοργανώνεται για πρώτη φορά, μας έδωσε τη δυνατότητα επιλογής των πιο αξιόλογων φωτογραφιών ψηφιακών αλλά και αναλογικών έχοντας πάντα ως στόχο την ανάδειξη της ασπρόμαυρης φωτογραφίας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Jose Ney Mila Espinosa – Cuba

Τις ημέρες διεξαγωγής της έκθεσης οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν φωτογραφίες από 350 καλλιτέχνες από 76 χώρες και να συνομιλήσουν με τους δημιουργούς τους, πολλοί από τους οποίους σύμφωνα με τα πρώτα μηνύματα που λαμβάνουμε θα επισκεφθούν την Αθήνα για να παραβρεθούν σε αυτή τη γιορτή της ασπρόμαυρης φωτογραφίας.

Mahdi Ali – Bahrain

Το Φεστιβάλ φιλοξενείται στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144) από τις 4 μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου 2023. Ώρες λειτουργίας: 17:00 – 22:00

Νεκτάριος Μαρκογιάννης – Greece

Οι  350 καλλιτέχνες που συμμετέχουν προέρχονται από τις παρακάτω χώρες:

Algeria, Argentina, Australia, Austria, Azerbaijan, Bahamas, Bahrain, Bangladesh, Barbados, Belarus, Belgium, Bermuda, Brazil, Bulgaria, Canada, Chile, China, Colombia, Croatia, Cuba, Czech Republic, Dominican Republic, Egypt, Eritrea, Finland, France, Georgia, Germany, Greece, Hong Kong, Hungary, India, Indonesia, Iran, Ireland, Israel, Italy, Japan, Kenya, Latvia, Lithuania, Macao, Malaysia, Malta, Mexico, Myanmar, Netherlands, New Zealand, Norway, Pakistan, Palestine, Peru, Philippines, Poland, Portugal, Romania, Russia, Scotland, Serbia, Slovakia, Slovenia, South Africa, South Korea, Spain, Sri Lanka, Sweden, Switzerland, Syria, Taiwan, Thailand, Trinidad & Tobago, Turkey, UK, Ukraine, Uruguay, USA

Στην διοργάνωση του 1ου Φεστιβάλ Α/Μ Φωτογραφίας συμμετέχουν ομάδα φοιτητών του Τμήματος Φωτογραφίας & Οπτικοακουστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με την καθοδήγηση του καθηγητή τους, Επίκουρου Καθηγητή κ. Νίκου Αποστολόπουλου. Συμμετέχουν επίσης φοιτητές από Πανεπιστήμια της Ευρώπης που παρακολουθούν μαθήματα στο Τμήμα με το πρόγραμμα ERASMUS+.

Τη Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου στις 19:00, στο χώρο του Φεστιβάλ, θα γίνει ένα σεμινάριο από τον κ. Βαγγέλη Βασαλάκη πάνω στην ιστορία των τεχνικών και μεθόδων λήψης της Α/Μ φωτογραφίας.
Στο σεμινάριο αυτό θα γίνει παρουσίαση των σημαντικότερων μεθόδων καταγραφής της Α/Μ εικόνας από την αρχή της Φωτογραφίας μέχρι σήμερα. Θα προβληθούν παραδείγματα από εικόνες και φωτογραφικές μηχανές και θα συζητηθούν τα διάφορα τεχνικά προβλήματα που έλυνε η κάθε μέθοδος όταν αντικαθιστούσε την προηγούμενή της.
Εισηγητής: Βαγγέλης Βασαλάκης, δάσκαλος φωτογραφίας
www.vassalakis.gr

Την τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ, στις 7 Φεβρουαρίου στις 19:00 ο Ν. Αποστολόπουλος οργανώνει ένα πρωτότυπο debate με τίτλο “B&W or Colour”. Ο Λέκτορας του  Τμήματος Φωτογραφίας & Οπτικοακουστικών Τεχνών Παναγιώτης Ηλίας και ο Ακαδημαϊκός Υπότροφος του Τμήματος Βασίλης Κάντας θα διασταυρώσουν όχι τα ξίφη τους αλλά τις απόψεις τους υποστηρίζοντας  ο καθένας από την πλευρά του την κατά την γνώμη του καλύτερη αισθητική προσέγγιση. “Διαιτητής” ο Ν. Αποστολόπουλος, θα εισαγάγει στο θέμα θέτοντας μερικά κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν κάθε φωτογράφο!

 

Raul Raschetti – Uruguay


Περισσότερες Πληροφορίες:

www.bw-athensphotography.com
www.blankwallgallery.com
https://serafio.gr/
Επικοινωνία: 694.7725.521 / 211.4052.138 (17:30 – 21:30 καθημερινές)
info@bw-athensphotography.com

Rene B. Bernal – Philippines