“Συνάντηση με το Μπαεκτζέ – το βασίλειο πολιτισμών της Ανατολικής Ασίας” | Φωτογραφική έκθεση

“Συνάντηση με το Μπαεκτζέ – το βασίλειο πολιτισμών της Ανατολικής Ασίας” | Φωτογραφική έκθεση

Το Παγκόσμιο Κέντρο Κληρονομιάς του Μπαεκτζέ αποκάλυψε ότι θα πραγματοποιήσει την περιοδεία της φωτογραφικής έκθεσης “Ιστορικοί χώροι του Μπαεκτζέ”, η οποία καταχωρήθηκε ως η 12η παγκόσμια κληρονομιά στην Κορέα από την UNESCO τον Ιούλιο του 2015.

Η εν λόγω φωτογραφική έκθεση των ιστορικών περιοχών του Μπαεκτζέ με μακροχρόνια ιστορία των 1.500 ετών, που καθορίστηκε ως παγκόσμια κληρονομιά από την UNESCO, θα πραγματοποιηθεί με θέμα “Συνάντηση με το Μπαεκτζέ – το βασίλειο πολιτισμών της Ανατολικής Ασίας” δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να το γνωρίσουν καλύτερα μέσα σε 10 ημέρες από τις 9 έως τις 18 Οκτωβρίου στην Πινακοθήκη Αμαλίας 36 στην Αθήνα, Ελλάδα.

Αυτή η έκθεση φωτογραφιών που αντικατοπτρίζουν διάφορες πτυχές των ιστορικών περιοχών του Μπαεκτζέ που βρίσκονται στο Γκονγκτζούσι, Μπουγιέο-γκουν και Ικσάνσι της Δημοκρατίας της Κορέας αποτελείται από τη συλλογή φωτoγραφιών του Ιδρύματος Παγκόσμιας Κληρονομιάς του Μπαεκτζέ.

Όποιος ενδιαφέρεται για τις ιστορικές περιοχές του Μπαεκτζέ και τους πολιτισμούς της Κορέας μπορεί να επισκεφθεί αυτήν τη φωτογραφική έκθεση. Ο εκθεσιακός χώρος αποτελείται από διάφορα τμήματα και εκτός από τον εκθεσιακό χώρο οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν εξαιρετικές εμπειρίες, όπως η δημιουργία των τρισδιάστατων καρτών, η γνωριμία με τα ενδύματα και η εκτύπωση πέτρινων χαρακτικών μοτίβων του Μπαεκτζέ καθώς και το εικονικό ταξίδι σε ιστορικά απομεινάρια με χρήση των τεχνολογιών AR / VR. Επιπλέον, το περιεχόμενο της έκθεσης περιλαμβάνει πολλά προγράμματα, συμπεριλαμβανομένης της προβολής των καρτούν και του διαφημιστικού βίντεο για τους Ιστορικούς χώρους του Μπαεκτζέ.

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ: 9 Οκτωβρίου 2020 – 18 Οκτωβρίου 2020

ΧώροςΑμαλίας 36, Λεωφόρος Αμαλίας 36
Ωράριο: Τρίτη έως Παρασκευή 11:00 – 14:00 & 17:00 – 20:00, Σάββατο 11:00 – 17:00, Κυριακή 12:00 – 16:00, Δευτέρα κλειστά
Αθήνα, τηλ.: 210 32 30 534

 

Λόγω της επερχόμενης έκθεσης στην Ελλάδα ο διευθυντής του Κέντρου κ. Ντόνγκ Τζου Λι διευθυντής του Κέντρου αποκάλυψε ότι “προβλέψαμε ότι η έκθεση 「Συνάντηση με το Μπαεκτζέ – το βασίλειο πολιτισμών της Ανατολικής Ασίας」 θα δώσει την ευκαιρία στους έλληνες να γνωρίσουν τις αξίες της παγκόσμιας κληρονομιάς των Ιστορικών Περιοχών Μπαεκτζέ” και ότι “σκοπεύουμε να συνεχίσουμε την πραγματοποίηση φωτογραφικών εκθέσεων σε διάφορες χώρες στο μέλλον προκειμένου οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο να έχουν πρόσβαση στις Ιστορικές περιοχές του Μπαεκτζέ – σε παγκόσμια κληρονομιά, αποτελούμενη από τα βασικά ιστορικά απομεινάρια του Μπαεκτζέ που αναγνωρίζεται ως το κέντρο των πολιτιστικών ανταλλαγών κατά την αρχαία εποχή της Ανατολικής Ασίας.”