Ξεναγήσεις στην έκθεση “Roger Ballen. Shadows of the mind” στο MOMus – Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

Ξεναγήσεις στην έκθεση “Roger Ballen. Shadows of the mind” στο MOMus – Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

Συνεχίζονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού οι ξεναγήσεις για το κοινό στην έκθεση “Roger Ballen. Shadows of the mind”, που παρουσιάζει το MOMus – Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης/Thessaloniki Museum of Photography 
Η έκθεση παρουσιάζει έργα από επτά φωτογραφικές σειρές του Ballen, ξεκινώντας από τις απομακρυσμένες κοινότητες της Νοτίου Αφρικής και το εσωτερικό των φτωχικών κατοικιών με τους ενοίκους τους, περνώντας στην απεικόνιση των «ξεχασμένων» φτωχών λευκών σε μία περίοδο αγώνα κατά του απαρτχάιντ και συνεχίζοντας με στημένα πορτρέτα στο Johannesburg, για να καταλήξει σε έρημα κτήρια, αποθήκες, καταλήψεις, όπου άνθρωποι ζούσαν σε βρώμικα δωμάτια, κελιά χωρίς παράθυρο.
Η φωτογραφία του ενσωματώνει το σχέδιο, τη ζωγραφική, στοιχεία γλυπτικής και επιτελεστικότητας, εγκαταστάσεις και βίντεο, πλάθοντας τη μοναδική αισθητική Ballenesque.
Πρόγραμμα ξεναγήσεων:
17 Ιουλίου – 28 Αυγούστου 2020 (εκτός 12 & 14/8)
Κάθε Τετάρτη, στις 12:00 και κάθε Παρασκευή, στις 18:00
Η παρακολούθηση των ξεναγήσεων προϋποθέτει δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 2310 566716 ή /και στο reception.photography@momus.gr, με στόχο να τηρηθεί ο μέγιστος αριθμός των 18 ατόμων.
Στον χώρο τηρούνται όλες οι συνθήκες ασφάλειας της δημόσιας υγείας.

Η χρήση μη ιατρικής μάσκας από τους συμμετέχοντες είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ.Διοργανωτές:

Φωτογραφία: Roger Ballen, Upseedaisy, 2008