1ο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας “PHOTOSYNTHESIS:2023Faliro”

1ο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας “PHOTOSYNTHESIS:2023Faliro”

Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας ”PHOTOSYNTHESIS:2023Faliro” στην πρώτη του εμφάνιση έχει σκοπό να παρουσιάσει φωτογράφους από όλο τον κόσμο, κάνοντας το Φάληρο ένα διεθνές κέντρο καλλιτεχνικής φωτογραφικής έκφρασης.

Το φεστιβάλ απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε φωτογράφους για υποβολή του φωτογραφικού τους έργου. Οι επιλεγμένες φωτογραφίες θα αποτελέσουν μέρος της έκθεσης και θα περιληφθούν στο βιβλίο – κατάλογο της έκθεσης ”PHOTOSYNTHESIS:2023Faliro”.

Η έκθεση που θα πραγματοποιηθεί εντός της Mαρίνας Φλοίσβου από τις 31 Αυγούστου έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2023, έχει ως σκοπό την προβολή του έργου -κυρίως- νέων Ελλήνων φωτογράφων αλλά και την ανάδειξη των σύγχρονων καλλιτεχνικών τάσεων που επικρατούν σήμερα στο χώρο της φωτογραφίας διεθνώς. Ακόμα ανοίγει ένα διάλογο με φορείς και οργανισμούς δημιουργώντας προτάσεις και παραδείγματα για το πώς ο δημόσιος χώρος μπορεί να αξιοποιηθεί για την προβολή του σύγχρονου έργου εικαστικών καλλιτεχνών και την εξοικείωση του κοινού με την καλλιτεχνική φωτογραφία.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας ”PHOTOSYNTHESIS:2023Faliro” θα πετύχει τους στόχους του μέσα από μία μεγάλη δωρεάν έκθεση ανοιχτή σε όλους, αξιοποιώντας τα ανεξάντλητα εκφραστικά περιθώρια της φωτογραφίας και φέρνοντας σε επικοινωνία τους δημιουργούς και τους επισκέπτες.

Σε αυτή την προσπάθεια μεγάλος αρωγός θα είναι η Μαρίνα Φλοίσβου διαθέτοντας τον υπέροχο χώρο της για την πραγματοποίηση του φεστιβάλ. Η Μαρίνα Φλοίσβου είναι προσβάσιμη στο κοινό 24/7,εύκολα προσβάσιμη με αμαξίδια, διαθέτει φυλασσόμενο χώρο πάρκινγκ και κάθε μέρα δέχεται εκατοντάδες επισκέπτες.

Όροι και δηλώσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ:

https:// photosynthesisphotofestival.gr

Περίοδος υποβολής: 15 Απριλίου 2023 εως 31 Μαϊου 2023.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ

https:// photosynthesisphotofestival.gr και στο τηλέφωνο 6948649885.