Μέρες φωτογραφίας 2019 – από τη Φωτογραφική Λέσχη Πάτρας “ΗΔΥΦΩΣ”

Μέρες φωτογραφίας 2019 – από τη Φωτογραφική Λέσχη Πάτρας “ΗΔΥΦΩΣ”

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο φετινός 8ος Φωτομαραθώνιος Πάτρας που διοργάνωσε για ακόμα μία χρονιά στην πόλη των Πατρών η Φωτογραφική Λέσχη Πατρών “Ηδύφως”.

photomartathon 2019

O Φωτομαραθώνιος είναι ένας φωτογραφικός διαγωνισμός που προσελκύει κάθε χρόνο πλήθος φωτογράφων, επαγγελματιών και ερασιτεχνών, Πατρινών ή μη και όλων των ηλικιών. Οι συμμετοχές φέτος ξεπέρασαν κάθε προσδοκία φτάνοντας τον αριθμό των 150.

photomartathon 2019

Τα θέματα του φετινού Φωτομαραθωνίου ήταν:
1. Συνήθειες
2. Κούκλες βιτρίνας
3. Σκιές
4. Σώμα
5. Close up
6. Γέλα μου
7. Καμπύλες
8. Close up.

photomartathon 2019

Οι συμμετέχοντες αφού παρέλαβαν το καρτελάκι συμμετοχής τους, έβγαλαν τη καθιερωμένη αναμνηστική ομαδική φωτογραφία μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο και αφού πήραν τα θέματα από τα χέρια των διοργανωτών ξεχύθηκαν στην πόλη φωτογραφίζοντας τα πάντα.

photomartathon 2019

Ο φωτομαραθώνιος είναι μια ευκαιρία για διασκέδαση. Μια ευκαιρία να ξεχάσει κανείς τα προβλήματα του και να αφεθεί στα χέρια της τέχνης της φωτογραφίας. Τέλος είναι μια ευκαιρία που δίνεται κυρίους στους νέους να αγαπήσουν την φωτογραφία και όλη την φιλοσοφία αυτής της τέχνης.

Έκθεση Λεωνίδα Κουργιαντάκη

Με πολλή μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν και τα εγκαίνια της έκθεσης του Λεωνίδα Κουργιαντάκη με τίτλο “Συρταρι ΧΧΙΙ, Φωτογραφίες σε Αποσύνθεση” στη Δημοτική Πινακοθήκη και σε συνεργασία της Φ.Λ.Π. ΗΔΥΦΩΣ με το Μουσείο Μπενάκη και τον Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Πατρέων. Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στα εγκαίνια της περασμένης Παρασκευής για να απολαύσει από κοντά την ιδιαίτερη αυτή έκθεση, το έναυσμα για την πραγμάτωση της οποίας, έδωσε το περιεχόμενο του συρταριού με νούμερο ΧΧΙΙ, τμήμα μιας μεταλλικής συρταροθήκης που βρίσκεται στο χώρο που φυλάσσεται το πρωτότυπο υλικό των φωτογραφικών αρχείων του Μουσείου Μπενάκη και περιλαμβάνει αρνητικά με μεγάλη μεγάλη έως και ολική καταστροφή της υπόστασής τους και κατ’ επέκταση του ειδώλου τους.

Έκθεση Λεωνίδα Κουργιαντάκη

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 8 Ιουνίου.

Παρουσίαση Λευτέρη Κοζαλίδη

Παράλληλα το πατρινό κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την παρουσίαση- ομιλία του γνωστού φωτογράφου Παύλου Κοζαλίδη με τίτλο “China: House of butterflies”. Το περασμένο Σάββατο, όσοι βρέθηκαν στη Δημοτική Πινακοθήκη, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν για πρώτη φορά ανέκδοτο υλικό του φωτογράφου από την τριακονταετή φωτογραφική εργασία του στην Κίνα, το μέρος από όπου ξεκίνησε το φωτογραφικό του ταξίδι. Παράλληλα είχε την ευκαίρια να συνομιλήσει με τον φωτογραφό και να του θέσει τις ερωτήσεις του σε μια παρουσίαση που ενθουσίασε όσους την παρακολούθησαν από κοντά.

Παρουσίαση Λευτέρη Κοζαλίδη

Διοργάνωση: 
Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων, Φωτογραφική Λέσχη Πάτρας «Ηδύφως» και Μουσείο Μπενάκη.