Πέμπτες στην “Φωτοδό”

Πέμπτες στην “Φωτοδό”

Προσεχείς παρουσιάσεις στις “Πέμπτες στη Φωτοδό”: 

[Οι εκδηλώσεις γίνονται στην οδό Ξάνθης Ξενιέρου 37 (δίπλα από το Sarah’s Jazz Club). Πληροφορίες στο τηλ.99435754]

Την Πέμπτη 2 Ιουνίου:
World Press Photo Awards 2022 – Παρουσίαση από τον Μιχάλη Θεοχαρίδη
Παρουσίαση από τον Μιχάλη Θεοχαρίδη φωτογραφιών από τον διαγωνισμό World Press Photo 2022, στον οποίο έλαβαν μέρος 4,066 φωτογράφοι από 130 χώρες, υποβάλλοντας 64,823 φωτογραφίες. Θα γίνει σύντομη αναφορά στην ιστορία του θεσμού που ξεκίνησε πριν από 68 χρόνια στην Ολλανδία και προβολή φωτογραφιών που διακρίθηκαν.

World Press Photos 2022

Την Πέμπτη 9 Ιουνίου:
Σταύρη Πάπα: “Behind the Scenes”
Μια αναλυτική ματιά στον φανταστικό αλλά συνάμα ρεαλιστικό κόσμο του Αμερικάνου φωτογράφου Gregory Crewdson. Πως μπορεί ένας χώρος, μια εικόνα να μας αιχμαλωτίσει; Ποια η δομή μιας εικόνας και ποια είναι αυτά τα στοιχεία που καταφέρνουν να μας αγγίξουν σε ένα πιο προσωπικό επίπεδο; Πως ένα click της κάμερας να φαντάζει τόσο απλό αλλά συνάμα να είναι τόσο περίπλοκο;
Μια παρουσίαση, ένα ταξίδι ανάλυσης και αποδόμησης από την σκηνογράφο και ενδυματολόγο Σταύρη Πάπα.
Η Σταύρη τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την δημιουργία βιωματικών δράσεων και παραστάσεων που παρουσιάζονται κάτω από τη δημιουργική της πλατφόρμα Once In a Blue Moon. Το σκεπτικό του Gregory Crewdson, η τεχνοτροπία και τεχνογνωσία πίσω από τις εικόνες του αλλά και η συσχέτιση της δουλείας του με την θεωρία του Sigmund Freud “το ανοίκειο” (“the uncanny”) αποτέλεσε και θα αποτελεί πάντοτε για την Σταύρη ένα τεράστιο κομμάτι έμπνευσης.

Σταύρη Πάπα – behind the scenes


Info: 

Τις παρουσιάσεις ακολουθεί συζήτηση με το κοινό.
Ώρα έναρξης: 7:30μμ
Οι εκδηλώσεις είναι ανοικτές στο κοινό και η είσοδος είναι ελεύθερη. 
Θα γίνει οπτικογράφηση.