Πάνος Κασίμης – Βάθος Πεδίου» | Παρουσίαση βιβλίου

Πάνος Κασίμης – Βάθος Πεδίου» | Παρουσίαση βιβλίου

Οι Εκδόσεις iWrite και ο φωτογράφος και δάσκαλος φωτογραφίας, Πάνος Κασίμης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου του βιβλίου, με τίτλο: «Βάθος Πεδίου», που θα γίνει την Πέμπτη 6 Απριλίου 2023, στις 18:30, στο MONK Grapes and Spirits (Κορόρη 4, Αθήνα).

Για το βιβλίο, εκτός από τον συγγραφέα, θα μιλήσει ο Κωστής Αντωνιάδης (ομότιμος καθηγητής Φωτογραφίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, φωτογράφος, ανεξάρτητος επιμελητής, συντάκτης και συγγραφέας).

Πάνος Κασίμης

(Από το κείμενο του οπισθόφυλλου):  

Σε μια φωτογραφία, «Βάθος Πεδίου» ονομάζεται το μήκος, εμπρός και πίσω από το επίπεδο εστίασης, μέσα στο οποίo όλα είναι φαινομενικά καθαρά.

Σ’ έναν κόσμο οπτικού πανδαιμόνιου, όπου τρισεκατομμύρια φωτογραφίες λαμβάνονται και παρουσιάζονται καθημερινά με όλους τους δυνατούς τρόπους, και ρυθμούς τόσο γρήγορους που μπορούν να εξαντλήσουν και να καταπνίξουν τη δημιουργικότητα, συχνά το μυαλό και οι απόψεις ενός φωτογράφου έχουν την τάση να εστιάζουν σ’ ένα και μόνο επίπεδο, ακριβώς όπως κι ο φακός της φωτογραφικής μηχανής.

Μέσα από τα κείμενά του, με απλό αλλά ουσιαστικό λόγο και χιούμορ, ο Πάνος Κασίμης καλεί και βοηθά τον αναγνώστη να διευρύνει  το νοητικό του «βάθος πεδίου», όσον αφορά στη φωτογραφία. Σε μια εποχή σύγχυσης στα περί τη Φωτογραφία, προτείνει τρόπους σκέψης κι αντιμετωπίζει θεωρητικά και φιλοσοφικά ζητήματα του μέσου με πρακτικό τρόπο, αφήνοντας κατά μέρος προκαταλήψεις και κινούμενος πέρα από τις παραδοσιακές προσεγγίσεις.

Τα κείμενα του Πάνου Κασίμη λειτουργούν ταυτόχρονα ως έναυσμα και ως οδηγός για να αναλογιστεί κανείς τη σχέση του με τη Φωτογραφία, συνδέοντας τη φωτογραφική σκέψη και την πρακτική με μια σχέση που γίνεται αντιληπτή ως άνευ όρων χαρά και ικανοποίηση.

Εμπνευσμένος λόγος για τη φωτογραφία και τη δημιουργική διαδικασία από έναν φωτογράφο και δάσκαλο φωτογραφίας, αυτό το βιβλίο είναι ο απαραίτητος σύντροφος για όσους αναζητούν μια πιο ουσιαστική φωτογραφική προσέγγιση και νέα κίνητρα για να ασχοληθούν με τον κόσμο, γύρω και μέσα τους, μέσω της Φωτογραφίας.