Αποτελέσματα OPEN CALL  PhotoBiennale 2018 | Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

Αποτελέσματα OPEN CALL PhotoBiennale 2018 | Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

Αποτελέσματα OPEN CALL PhotoBiennale 2018 | Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

Οι πρωτοεμφανιζόμενοι φωτογράφοι Γιάννης Μανωλής και Αλεξέι Σιοζόφ είναι οι καλλιτέχνες που αναδείχθηκαν μέσω της ανοιχτής πρόσκλησης του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της PhotoΒiennale 2018 / 23ης Διεθνούς Φωτογραφικής Συνάντησης που θα εγκαινιαστεί τον Σεπτέμβριο του 2018.
Οι δύο νέοι φωτογράφοι επιλέχθηκαν ανάμεσα σε 277 προτάσεις, που αξιολογήθηκαν από τριμελή επιτροπή (Γιώργος Δεπόλλας, φωτογράφος, Στράτος Καλαφάτης, φωτογράφος, Θοδωρής Μάρκογλου, ιστορικός τέχνης/επιμελητής ΜΦΘ) και θα πραγματοποιήσουν τη δική τους ατομική έκθεση στο επερχόμενο φεστιβάλ! Τα μέλη της επιτροπής και φωτογράφοι Γιώργος Δεπόλλας και Στράτος Καλαφάτης θα συνεργαστούν ο καθένας με έναν από τους δυο επιλεγμένους φωτογράφους, μέσα από έναν συμβουλευτικό διάλογο στην επιλογή των έργων και στον τρόπο παρουσίασης, έτσι ώστε η πρώτη αυτή ατομική τους έκθεση να είναι κατά το δυνατόν αρτιότερη, έπειτα από μια βραχεία μαθητεία με καταξιωμένους δημιουργούς.

Giannis Manolis (Γιάννης Μανωλής)
Η σειρά είναι αποτέλεσμα της εξερεύνησης του ελληνικού τοπίου και αποκαλύπτει μια προσωπική τεκμηρίωση της σύγχρονης προαστιακής κοινωνίας.

©Γιάννης Μανωλής

Alexei Siozov (Αλεξέι Σιοζόφ)
Η σειρά φωτογραφιών είναι εμπνευσμένη από τις κάρτες Ταρό,με το όλο εγχείρημα να μην είναι απλά μια φωτογραφική διαδικασία, αλλά μια συνολική performance.

©Αλεξέι Σιοζόφ