Ομαδική έκθεση “Night in Athens” στη FokiaNou Art Space

Ομαδική έκθεση “Night in Athens” στη FokiaNou Art Space

FokiaNou Art Space

Ομαδική έκθεση “Night in Athens”

 

Γιάννης Μουστακαλής

Στη FokiaNou Art Space αγαπάμε την Αθήνα, ειδικά όπως φαίνεται από το διαμέρισμα μας καθώς πέφτει το σκοτάδι. Μας γοητεύει το θέαμα που προσφέρει η πόλη από την ταράτσα μας, με το γειτονικό καλλιμάρμαρο στάδιο λουσμένο στο φως πίσω από σύρματα, καλώδια και κεραίες, μαζί και η σκοτεινή μα γνώριμη σιλουέτα του Υμηττού. Η Ακρόπολη λαμπερή συμπληρώνει το σκηνικό ενώ ο Λυκαβηττός ορθώνεται επιβλητικός με τα εκατοντάδες φωτάκια στη ράχη του. Η Αθήνα όταν νυχτώνει αλλάζει, μεταμορφώνεται, μετριάζει τις σκληρές και άσχημες πλευρές της και φωτίζει τις όμορφες.

Αλέξανδρος Γεωργίου

Μουσική, φώτα, αντανακλάσεις, συναυλίες, βόλτες, φιλιά, έρωτες, σεξ, παρέες αλλά και μοναξιά, δουλειά και διασκέδαση. Η πόλη τη νύχτα από ψηλά, στους δρόμους της, στα μπαρ, στα σκυλάδικα, στα κλαμπ, στα πορνεία, στις γκαλερί, στα θέατρα, στα ξενοδοχεία και τους κινηματογράφους της. Αυτό ήταν το θέμα της ανοιχτής πρόσκλησης που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα από το χώρο σύγχρονης τέχνης FokiaNou Art Space για την διοργάνωση της πρώτης ομαδικής έκθεσης του 2022. Είναι οι αμέτρητες ιστορίες της νύχτας, οι εικόνες, τα αγγίγματα, τα σώματα, οι ήχοι, η φασαρία, οι ψίθυροι και οι σιωπές της πόλης, που αναδεικνύουν μέσα από τα έργα τους οι καλλιτέχνες της ομαδικής έκθεσης  με τίτλο “Night in Athens”  σε επιμέλεια των Παναγιώτη Βούλγαρη και  Mary Cox .

Αγγελική Δουβέρη

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:  Athanasía Aarniosuo, Αλέξανδρος Γεωργίου, Δήμητρα Γούναρη, Αγγελική Δουβέρη, Ελένη Κολλιοπούλου, Νίνα Κουκλάκη,

Καλλιόπη Κουκλινού, Nora  Cook, Μary Cox,  Χριστιάνα Κρασιά, Σοφία Κυριακού, Kώστας Λαλές, Ήλια Μαχαίρα, Γιάννης Μουστακαλής, Αλέγια Παπαγεωργίου,

 Geeta Roopnarine, Stella Sevastopoulos, Χριστίνα-Σύλβια Σημαντήρα, Τζώρτζια Τουλιάτου 

Επιμέλεια έκθεσης: Παναγιώτης Βούλγαρης – Mary Cox

 


Info:

Διάρκεια έκθεσης: 20 Ιανουαρίου – 5 Φεβρουαρίου 2022

Μέρες και ώρες λειτουργίας: Πέμπτη με Σάββατο, 17.00 – 20.00

Η έκθεση ξεκινά την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022, 17.00 με 21.00

Διεύθυνση: Φωκιανού 24, 7ος όροφος, Παγκράτι.

H επίσκεψη στην έκθεση γίνεται με χρήση της μάσκας τύπου Κ95 ή διπλής μάσκας.

Ο χώρος σύγχρονης τέχνης FokiaNou Art Space είναι ένας δραστήριος καλλιτεχνικός πυρήνας που ενθαρρύνει τη συνεργασία Ελλήνων και ξένων εικαστικών, συνεισφέροντας στην εγχώρια καλλιτεχνική κοινότητα. Ένα διαμέρισμα σε μια παλιά πολυκατοικία του κέντρου της Αθήνας έχει μετατραπεί σε ένα χώρο έκφρασης και δημιουργίας ανοιχτό σε όλους. Από το 2016 έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 40 εκθέσεις, καθώς και εργαστήρια και ομιλίες υπό την διεύθυνση και την επιμέλεια των εικαστικών Παναγιώτη Βούλγαρη και  Mary Cox.

Καλλιόπη Κουκλινού

Stella Sevastopoulos

Nora Cook

Mary Cox

Athanasía Aarniosuo

Τζώρτζια Τουλιάτου