Ομαδική έκθεση “Collage Remix” στην FokiaNou Art Space

Ομαδική έκθεση “Collage Remix” στην FokiaNou Art Space

Η FokiaNou Art Space φιλοξενεί την ομαδική έκθεση “Collage Remix” σε επιμέλεια της Mary Cox και του Παναγιώτη Βούλγαρη. Η αυξανόμενη δημοτικότητα του κολάζ μεταξύ των καλλιτεχνών και των φιλότεχνων οφείλεται στην ικανότητά του να περιγράφει τον κόσμο με έναν πολύπλευρο τρόπο. Χρησιμοποιώντας συχνά εικόνες μαζικής παραγωγής, καθρεφτίζει το ιστορικό και πολιτικό πλαίσιο στο οποίο δημιουργείται. Λόγω των έντονων αντιθέσεων που προκύπτουν  μέσα από την παραγωγική διαδικασία, ως εκφραστικό μέσο αποφεύγει τη γραμμική σκέψη και τα παραδοσιακά δίπολα.

Διονύσιος Παππάς

Η οικειοποίηση και η επανάχρηση έτοιμων εικόνων και αντικειμένων ως βασικό στοιχείο του κολάζ, οδηγεί σε μια αμφισβήτηση ή και ανατροπή της παραδοσιακή σημασίας της ιδέας του μοναχικού δημιουργού καθώς και αυτής του μοναδικού έργου. Δεκαεπτά καλλιτέχνες κλήθηκαν να δημιουργήσουν έργα αναλογικού και ψηφιακού κολάζ, σε 2 και 3 διαστάσεις, που παρουσιάζονται στην έκθεση “Collage Remix” συνθέτοντας ένα ανατρεπτικό και ιδιαίτερο σύνολο!
 
Συμμετέχοντες:
Nola Abboud, Παναγιώτης Βούλγαρης, Piyi Wong, Κυβέλη Ζαχαρίου, Mary Cox, Κέλλυ Κουμαριανού, Έλενα Κυρκιλή, Λούλα Λεβέντη, Annette Luycx, Δήμητρα Μαλταμπέ, Κωνσταντίνος Ματσούκας, Διονύσιος Παππάς, Νίκος Ποδιάς, Geeta Roopnarine, Χριστίνα-Σύλβια Σημαντήρα, Φιόνα Σπαθοπούλου, Γιώργος Σπυρόπουλος.

Επιμέλεια έκθεσης:
Mary Cox και Παναγιώτης Βούλγαρης.

Nola Abboud

Ο χώρος σύγχρονης τέχνης FokiaNou Art Space είναι ένας δραστήριος καλλιτεχνικός πυρήνας που ενθαρρύνει τη συνεργασία Ελλήνων και ξένων εικαστικών, συνεισφέροντας στην εγχώρια καλλιτεχνική κοινότητα. Ένα διαμέρισμα σε μια παλιά πολυκατοικία του κέντρου της Αθήνας έχει μετατραπεί σε ένα χώρο έκφρασης και δημιουργίας ανοιχτό σε όλους. Από το 2016 έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 45 εκθέσεις, καθώς επίσης εργαστήρια και ομιλίες υπό την διεύθυνση και την επιμέλεια των εικαστικών Παναγιώτη Βούλγαρη και  Mary Cox.


Info:
Διάρκεια έκθεσης: 12 – 28 Μαΐου 2022
Μέρες και ώρες λειτουργίας: Πέμπτη με Σάββατο, 17.00 – 20.00
Εγκαίνια: Πέμπτη 12 Μαΐου 2022, 17.00 με 21.00
Διεύθυνση: Φωκιανού 24, 7ος όροφος, Παγκράτι.

H επίσκεψη στην έκθεση γίνεται με χρήση της μάσκας τύπου Κ95 ή διπλής μάσκας.

Μετρό: Ευαγγελισμός
www.fokianou247.gr

Χριστίνα-Σύλβια Σημαντήρα

Φιόνα Σπαθοπούλου

Παναγιώτης Βούλγαρης

Κωνσταντίνος Ματσούκας

Κυβέλη Ζαχαρίου

Έλενα Κυρκιλή

Δήμητρα Μαλταμπέ

Mary Cox

Geeta Roopnarine

Annette Luycx