Οι Αθηναίοι – έκθεση του Σωκράτη Μπαλταγιάννη

Οι Αθηναίοι – έκθεση του Σωκράτη Μπαλταγιάννη

Οι “Αθηναίοι” φιλοξενούνται στη Βαμβακού!
Οι ρυθμοί της πόλης και η ομορφιά της Ελληνικής επαρχίας αλληλεπιδρούν και αλληλοσυμπληρώνονται στη Βαμβακού, με την έκθεση «Οι Αθηναίοι» του Σωκράτη Μπαλταγιάννη.
Στο πλαίσιο της αναβίωσης του χωριού με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και τη συνεργασία του Athens Photo World, μέσα από τις δράσεις του Vamvakou Revival, από τις 5 Σεπτεμβρίου και μέχρι τον Οκτώβριο η σύγχρονη φωτογραφία κάνει αισθητή την παρουσία της στη Βαμβακού.
Σε υψόμετρο 900μ., στο βουνό του Πάρνωνα, οι εικόνες του Μπαλταγιάννη έρχονται να δημιουργήσουν ένα οπτικό παιχνίδι ισορροπιών και αντιθέσεων: οι άνθρωποι της πόλης στα σοκάκια του ορεινού χωριού, το αστικό ασπρόμαυρο μέσα στα ζεστά φθινοπωρινά χρώματα της Ελληνικής φύσης.
Ο Σωκράτης Μπαλταγιάννης, ντύνει τα μονοπάτια της Βαμβακούς με είκοσι ασπρόμαυρες εικόνες, φέρνοντας τη σκληρή πλευρά της ζωής στην πόλη σε αντίθεση με την αναβίωση της υπαίθρου και το φυσικό, όλο χρώματα, ορεινό περιβάλλον. Ο ίδιος ο φωτογράφος λέει για την έκθεσή του: «Μια περιπλάνηση στους δρόμους της Αθήνας, της πόλης όπου γεννήθηκα, μεγάλωσα και που όσο και αν με πληγώνει, εκεί πεισματικά επιλέγω να ζω. Μια περιπλάνηση στους δρόμους της πόλης που σου δίνει την αίσθηση ότι έχεις να κάνεις με ένα πρόσωπο πραγματικό· με ένα πρόσωπο πολυδιάστατο. Με κάθε της στενό και έναν ξεχωριστό χαρακτήρα, με κάθε της γωνιά και μία άλλη μορφή. Μεμονωμένα καρέ, μεμονωμένες ιστορίες μιας πόλης και της καθημερινότητά της. Βάλε τα όλα μαζί, ένωσέ τα και έχεις το πάζλ «The Athenians». H πρώτη παρουσίαση, σε μορφή έκθεσης, της σειράς «Οι Αθηναίοι» θα πραγματοποιηθεί στο χωριό της Βαμβακούς. Ένα χωριό που προσπαθεί να αναβιώσει όχι μόνο το ίδιο αλλά συνάμα και έναν τρόπο ζωής που έχει ξεχαστεί προ πολλού στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως η Αθήνα.»
Ο Σωκράτης Μπαλταγιάννης θα βρεθεί στη Βαμβακού και θα αποκαλύψει στο κοινό μικρά μυστικά για την έκθεση, αλλά και τη φωτογραφία γενικότερα, το Σάββατο 05/09, στις 20:00, οπότε και θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης.