No Mold for White – No Mold for Fire

No Mold for White – No Mold for Fire

Η γκαλερί Float με χαρά παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Sofia Borges: No Mold for White No Mold for Fire. Είναι η πρώτη έκθεση της καλλιτέχνιδος στην Ελλάδα, η οποία και ​εγκαινιάζεται ​την ​Πέμπτη ​16​ Νοεμβρίου ​στις 20:00.

H Sofia Borges χρησιμοποιεί τη φωτογραφία ως μέσο μελέτης φιλοσοφικών εννοιών ενώ παράλληλα αμφισβητεί την ίδια τη φύση της αναπαράστασης. Το εκτενές ερευνητικό της πεδίo περιλαμβάνει μουσεία παλαιοντολογίας και σπηλιές, μεταξύ άλλων αυθόρμητων ναών αρχειοθέτησης αρχετύπων. Αποξενωτικά και μεταξύ τους παράταιρα αντικείμενα, ενοποιούνται μέσω της δυνατής αισθητικής της γλώσσας και στην πορεία επανα-ενσωματώνονται στο έργο της με ​τη ​χρήση ​κολάζ.

Η έκθεση No Mold for White No Mold for Fire είναι η φυσική εξέλιξη του πρώτου κύκλου δουλειάς της, τη λήξη του οποίου σηματοδοτεί η έκδοση του βιβλίου SWAMP ​ από τη ΜΑCK. Το νεοεισαχθέν μυθολογικό στοιχείο και η αναπαράστασή του, είναι ο άξονας του καινούριου κύκλου, από τον οποίο ξεδιπλώνεται ένας διάλογος μεταξύ του μύθου και της πραγματικότητας, του ​υλικού ​και ​του ​μεταφυσικού. Με εφαλτήριο το “Absolute” (2016), μία φωτογραφία ομοιώματος εγκεφάλου, η έκθεση εξετάζει ένα ​τοπίο ​όπου ​η ​ύλη ​μετουσιώνεται ​σε ​μύθο ​μέσω μίας κυκλικής ​χορογραφίας.


Info:
Χώρος έκθεσης: Float Gallery Τούσα Μπότσαρη 19-21, Αθήνα
Διάρκεια έκθεσης: 16.11-23.12.2017