Μαθήματα Φωτογραφίας στο “Instantane” με τον Βαγγέλη Ταμβάκο

Μαθήματα Φωτογραφίας στο “Instantane” με τον Βαγγέλη Ταμβάκο

Μαθήματα Φωτογραφίας με τον Βαγγέλη Ταμβάκο.

Τα μαθήματα στο “Instantane” γίνονται στην οδό Πηλίου 8 (πρώην Μεσολογγίου 8) στο Περιστέρι 50μ. από το Μετρό Ανθούπολης.

Οι συναντήσεις για το τμήμα αρχαρίων είναι μία φορά την εβδομάδα κάθε Δευτέρα 8– 10 μ.μ και μπορούν να τα παρακολουθήσουν άτομα κάθε ηλικίας.Για την παρακολούθηση των μαθημάτων δεν είναι απαραίτητος εξειδικευμένος φωτογραφικός εξοπλισμός.

Οι συναντήσεις των φωτογράφων που συνεχίζουν ως μέλη της φωτογραφικής ομάδας “Instantane”μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου των αρχαρίων γίνονται κάθε Τετάρτη 8 – 10 μ.μ. και σε αυτό μπορούν να εγγραφούν επίσης, όσοι έχουν μια φωτογραφική παιδεία και ενασχόληση με την τέχνη της φωτογραφίας.

Τα μαθήματα εστιάζονται στην προσπάθεια να εξερευνήσουμε τον εσωτερικό μας κόσμο αλλά και να παρέμβουμε ως καλλιτέχνες – δημιουργοί στην κοινωνία και στα γεγονότα της εποχής μας.

Οι συναντήσεις μας αποκτούν διαδραστικό χαρακτήρα μέσω της ενεργής συμμετοχής των μελών, των αναλύσεων των φωτογραφιών μας, των συζητήσεων, των προβληματισμών και των βιωματικών μαθημάτων.

Στην ύλη των μαθημάτων περιλαμβάνονται τα τεχνικά χαρακτηριστικά της φωτογραφίας, η εκμάθηση της φωτογραφικής μηχανής, ψηφιακή φωτογραφία, χρήση των φακών, εκμάθηση του προγράμματος επεξεργασίας adobeLightroomphotoshop, Ψηφιακά αρχεία, ψηφιακή και αναλογική φωτογραφία. Η ιστορία της φωτογραφίας από την γέννησή της εώς και τώρα,γνωριμία με το έργο των μεγάλων φωτογράφων. Η ουσιαστική και εποικοδομητική βοήθεια κάθε μαθητή να δημιουργήσει ένακαλλιτεχνικό έργο και να αποκτήσει τα κατάλληλα εφόδια αξιολόγησης και κριτηρίων.

Επίσης ανάλυση portfolio των μελών, ιστορία της φωτογραφίας, επιρροές και συγκρίσεις με τις άλλες τέχνες, σύγχρονη φωτογραφία, ασπρόμαυρη και έγχρωμη φωτογραφία.

Κοινές φωτογραφικές εξορμήσεις και εκδρομές των τμημάτων και προβολές ταινιών (αφιερώματα σε σκηνοθέτες) στο εργαστήρι.

Συμμετοχή σε project κοινωνικών φορέων ή οργανώσεων που μας εξάπτουν το ενδιαφέρον στην καλλιτεχνική μας αναζήτηση.

Ομαδική έκθεση με τα έργα των μαθητών του τμήματος αρχαρίων στο τέλος της χρονιάς.

Η ερώτηση επανατίθεται συνεχώς, αν η φωτογραφία μπορεί να αποτελέσει το μέσο για να συγκινήσει, να προβληματίσει και να δώσει πολλές διαφορετικές οπτικές μιας πραγματικότητας. Ακόμη κι αν μπορεί να αλλάξει τον τρόπο αντίληψης και τον τρόπο σκέψης μας για την καθημερινότητά μας και την ζωή.

“Instantane” είναι η στιγμή που η ψυχή εγκαταλείπει το σώμα και παγιδεύεται στο φωτογραφικό κλικ.

Η στιγμή αυτή γίνεται ένας σιωπηλός ταξιδιώτης στον χρόνο, γίνεται Φωτογραφία…!

Έκπτωση 50% στις εγγραφές που θα γίνουν μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου.

Έκπτωση 20% στους άνεργους και σπουδαστές.

Επικοινωνία για οποιαδήποτε πληροφορία και εγγραφές: 6948743067-vanguself@gmail.comή στο fb: VangelisTamvakos.

Έναρξη του τμήματος αρχαρίων την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020 (πρώτο μάθημα γνωριμίας δωρεάν) 8 μ.μ.

Έναρξη του τμήματος προχωρημένων (Φωτογραφική Ομάδα) την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 8 μ.μ.