Η Μαργαρίτα Μαυρομιχάλη παρουσιάζει στην Κορνάρου (Ρέθυμνου)

Η Μαργαρίτα Μαυρομιχάλη παρουσιάζει στην Κορνάρου (Ρέθυμνου)

Καλεσμένη από τα Μαθήματα Φωτογραφίας Ρεθύμνου, για να παρουσιάσει την δουλειά της σε προβολή η καλλιτέχνης Μαργαρίτα Μαυρομιχάλη την Δευτέρα 5-8-19 στις 20:30 “υπό το φως των αστεριών και τους ήχους των περαστικών” στο γραφικό δρομάκι της οδού Κορνάρου.

Η μακροχρόνια ασχολία της με την φωτογραφία έχει δώσει εξαιρετικά αποτελέσματα και η παρουσίαση αυτή, μόνο χαρά και γνώση θα προσφέρει στο κοινό, θα μας μιλήσει για τις σκέψεις της σχετικά με την φωτογραφία απαντώντας συνάμα και σε ερωτήσεις μας.
Με διεθνή πλέον καριέρα η Μαυρομιχάλη έχει προβάλει την δουλειά της σε πολλές γκαλερί και μουσεία του εξωτερικού.

Βιογραφικό της φωτογράφου
Η Μαργαρίτα Μαυρομιχάλη, προερχόμενη από οικογένεια διπλωματών, έχει ζήσει και ταξιδεύσει ανά τον κόσμο. Μιλάει πέντε γλώσσες και έχει σπουδάσει μετάφραση και διερμηνεία.
Όταν εγκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη το 2009, σπούδασε φωτογραφία για τρία χρόνια στο International Center of Photography όπου εργάσθηκε επίσης ως Teaching Assistant. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, την περίοδο 2013-2016, αφιέρωσε μεγάλο τμήμα της δουλειάς της στην κάλυψη της προσφυγικής κρίσης που εξελίχθηκε κυρίως στη Λέσβο. Σήμερα, ζει και εργάζεται στο Λονδίνο.
Το κύριο ενδιαφέρον της Μαργαρίτας είναι η φωτογραφία δρόμου και τα στοιχεία που προκαλούν συναισθήματα αιφνιδιασμού και έκπληξης στην καθημερινότητα. Παράλληλα, ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την καταγραφή τρεχόντων γεγονότων και εξελίξεων που την εμπνέουν και τα οποία θέλει αναδείξει στο δημόσιο διάλογο. 
Έχει παρουσιάσει έργα της σε φωτογραφικές εκθέσεις στη Νέα Υόρκη, Βοστώνη, San Diego, στο Museum of the City of New York, στο Brooklyn Historical Society και, πρόσφατα, στη Βουδαπέστη, Αθήνα, Παρίσι, Βερολίνο, Βαρκελώνη και Λονδίνο. Έργα της είναι μέρος της μόνιμης συλλογής του Museum of the City of New York και του Brooklyn Historical Society. Έχει βραβευθεί με το 9 th Pollux Awards (2016), με το 12 th edition of the Julia Margaret Cameron Awards (2018) and προταθεί για το 2019 Prix Pictet Hope Award.

*Υπενθυμίζουμε την έκθεση του Ηλία Κοσίντα “watermarks” που θα μπορείτε ταυτόχρονα να απολαύσετε στην Κορνάρου.