Λουκάς Βασιλικός  – “Uncanny” | Ατομική έκθεση Φωτογραφίας

Λουκάς Βασιλικός – “Uncanny” | Ατομική έκθεση Φωτογραφίας

Λουκάς Βασιλικός

“Uncanny”

Ατομική Έκθεση Φωτογραφίας

Ατομική έκθεση φωτογραφίας του Λουκά Βασιλικού με θέμα: “Uncanny” – στο ισόγειο του Νερόμυλου – Αίθουσα 1 – στα πλαίσια του “Μάιος Μήνας Φωτογραφίας” που διοργανώνει η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς.

Η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς γιορτάζει με πολύ μεγάλη χαρά τον τυχερό της 13ο χρόνο λειτουργίας και γεμίζει όλο τον Μάιο την πόλη με εικόνες περίεργες, εικόνες μεγάλων δημιουργών, τόσο διαφορετικές μεταξύ τους αλλά και τόσο συμπληρωματικές που αναζητούν το βλέμμα του θεατή να ανακαλύψει τους κρυφούς δεσμούς που δημιουργεί η τέχνη της φωτογραφίας ανάμεσα τους.
Πέντε εκθέσεις, πέντε ξεχωριστοί κόσμοι, πέντε κατασκευασμένοι κόσμοι με κέντρο πάντα τον άνθρωπο και την μορφή του, την περιπέτεια του.

Εγκαίνια: Παρασκευή 11 Μαΐου στις 20:00

Διάρκεια: Παρασκευή 11 Μαΐου έως Κυριακή 20 Μαΐου


Ο Λουκάς Βασιλικός γεννήθηκε το 1975 στο Ηράκλειο Κρήτης. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα από το 1996. Η ενασχόλησή του με την φωτογραφία άρχισε το 2006, λειτουργώντας αρχικά ως μέσο παρατήρησης και καταγραφής του ανθρώπινου στοιχείου μέσα στο αστικό περιβάλλον, ενώ στη συνέχεια επεκτάθηκε στη διερεύνηση του φόβου τής απώλειας. Το 2014 συμμετείχε στην ομάδα εικαστικών, ερευνητών και συγγραφέων του Depression Era, μια συλλογικής προσπάθειας αποτύπωσης της ελληνικής κρίσης, που φιλοξενήθηκε στο Palais de Beax Arts (Bozar), στη Γαλλία. Ανήκει στην διεθνή διαδικτυακή ομάδα burn my eye και είναι μέλος του Φωτογραφικού Κύκλου. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις και εκδόσεις φωτογραφικών βιβλίων.

Η προσωπική του σελίδα lukasvasilikos.com