Φως του κόσμου – το Κοσμόπολις συναντά τον Βασίλη Κολτούκη

Φως του κόσμου – το Κοσμόπολις συναντά τον Βασίλη Κολτούκη

Την Τετάρτη, 19η Δεκεμβρίου 2018, στις 18.30, το ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΣ έχει την τιμή να φιλοξενήσει και συζητήσει με το γνωστό Φωτογράφο και Ταξιδιώτη του Κόσμου μας Βασίλη Κολτούκη, στον πάντα φιλόξενο πολυχώρο ΑΙΤΙΟΝ (Τζιραίων 8-10) όπου θα έχουμε την ευκαιρία να τον ακούσουμε σε μία βιωματική αναφορά του στη Φωτογραφία και τι σημαίνει γι’ αυτόν, αλλά κυρίως στα Ταξίδια και στους Ανθρώπους, που συνάντησε και συνδέθηκε μαζί τους, επιστρέφοντας με μία πολύτιμη προίκα, τις φωτογραφικές απεικονίσεις πολύτιμων στιγμών!

Μία συνομιλία εκ βαθέων για το πώς ένας Φωτογράφος συγκεντρώνει το Φως του Κόσμου κι αφού το επεξεργαστεί και φιλτράρει με τη δύναμη της προσωπικότητάς του, το αναπέμπει στον Κόσμο, υπό μορφή φωτογραφιών, φορτισμένων με πλήθος εσωτερικών μηνυμάτων, που στη περίπτωση του Βασίλη Κολτούκη φέρνουν τη σφραγίδα της θετικής προσέγγισης και αισιοδοξίας.


Αντί βιογραφικού η αναφορά στον Βασίλη Κολτούκη, από τον Δημοσιογράφο Δαυίδ Ναχμία, που τον φιλοξένησε στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ:

<<Τιμής Ένεκεν – Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 http://webradio.ert.gr/trito/

To Τρίτο Πρόγραμμα αυτό το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 13:00, μέσα απ’ την εκπομπή Τιμής Ένεκεν του Δαυίδ Ναχμία, παρουσιάζει τον Βασίλη Κολτούκη. Έναν Έλληνα περιπατητή φωτογράφο που εδώ και πολλά χρόνια, με μία φωτογραφική μηχανή Leica στο χέρι, γυρίζει τις πέντε ηπείρους και φέρνει πίσω γνήσιες φωτογραφίες βαθέων συναισθημάτων.

Είναι ένας περιπλανώμενος, ένας ευγενής αριστοκράτης τυχοδιώκτης, εθελοντικά εμπλεκόμενος σε όλες τις περιπέτειες που του επεφύλαξε η ζωή στα πιο απίθανα σημεία του πλανήτη. Ακολουθεί τα ίχνη του Ρεμπώ, και του Λώρενς της Αραβίας στην Αφρική, του Καβάφη, του Μαχάτμα Γκάντι, του Χέμινγκγουέϊ και του Έσσε. Έχει μαύρες αδελφές, ξαδέλφια Ινδιάνους… και βρίσκει συγγενείς όπου βρεθεί. Ο Βασίλης Κολτούκης, είναι ένας ναυτικός που πάει από περιπέτεια σε περιπέτεια. Περιπλανιέται σε όλες τις ακτές και τα πελάγη αυτού του κόσμου, αναζητώντας χαμένους θησαυρούς, όνειρα, μύθους και μαγικά κλειδιά που λύνουν μυστήρια…>>.

Θα ακολουθήσει συζήτηση, γλυκά από όσους φίλους/ες φτιάξουν, για να τα προσφέρουν δωρεάν κι οι ευχές εν όψει των Χριστουγέννων.


Info:

Τετάρτη 19 Δεκέμβριου στις 18.30 στον πολυχώρο Αίτιον (Τζιραίων 8-10), κοντά στο μετρό Ακρόπολη.

Θά γίνει παρουσίαση παράλληλα του τελευταίου λευκώματος “Γράμμα από την Αλεξάνδρεια “. Επίσης θα μπορείτε να ξεφυλλίσετε και να αγοράσετε και όλα τα προηγούμενα βιβλία του Βασίλη Κολτούκη, όπως και original τυπωμένες φωτογραφίες 30Χ40 σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων.

Βασίλης Κολτούκης – λεύκωμα