Ιστορία δύο πόλεων | Παρουσίαση φωτογραφικών βιβλίων

Ιστορία δύο πόλεων | Παρουσίαση φωτογραφικών βιβλίων

Αθήνα – L’Aquila. Μια συζήτηση για το βίωμα δύο πόλεων, μέσα από την περιπατητική εμπειρία, το βλέμμα στραμμένο στο αίσθημα της οικειότητας και της ξεθωριασμένης παιδικής μας μνήμης.

Στην παρουσίαση των φωτογραφικών βιβλίων PENDULUM και ΑΘΗΝΑ Σ’ΑΚΟΥΩ, μαζί με τον Αλέξανδρο Μιστριώτη, θα μοιραστούμε σκέψεις και εκμυστηρεύσεις για την εμπειρία μας σε δύο ετερόκλητες πόλεις που μας φιλοξένησαν και μας διαμόρφωσαν.

Στεφανία Ορφανίδου & Γιώργος Σαλαμέ

Georges Salameh – Hear You Athens

ΑΘΗΝΑ Σ’ΑΚΟΥΩ
Αθήνα, το τρίτο δωμάτιο του σπιτιού μου.
Το ΑΘΗΝΑ Σ’ΑΚΟΥΩ* είναι μια σειρά 50 φωτογραφιών και δύο γράμματα, μία αλληλογραφία μεταξύ δύο φίλων, των Georges Salameh και Αλέξανδρου Μιστριώτη. Αυτή η συνομιλία τους μέσα στα χρόνια, συνοψίζεται σε αυτό το βιβλίο.
*Το σώμα δουλειάς ΑΘΗΝΑ Σ’ ΑΚΟΥΩ δημιουργήθηκε σε μία περίοδο οκτώ χρόνων, από το 1998 μέχρι το 2006.
Αθήνα, Μάιος 2021
MeMSéA / Έκδοση των 500

Φωτογραφίες: Georges Salameh
Κείμενα: Georges Salameh & Αλέξανδρος Μιστριώτης
Γλώσσα: Ελληνικά, Αγγλικά
Γραφιστικός σχεδιασμός: Chora Atelier
 

Στεφανία Ορφανίδου – Pendulum


PENDULUM
Το βιβλίο Pendulum (Εκκρεμές) είναι η οπτική προσέγγιση ενός ταξιδιού επιστροφής στην πόλη L’Aquila της κεντρικής Ιταλίας. Το 2009 ένας ισχυρός σεισμός κατέστρεψε την πόλη και άνοιξε μια πληγή στο σώμα της. Η μετακόμισή μου εκεί, μόλις λίγα χρόνια μετά το σεισμό, έγινε με αφορμή την αρχιτεκτονική μου ιδιότητα έτσι ώστε να δουλέψω στην ανοικοδόμηση της πόλης. Στην πραγματικότητα, όμως, ήταν μια επιστροφή στις φαντασιακές μου ρίζες.

Αθήνα, Φεβρουάριος 2019
Αυτοέκδοση σε 200 αντίτυπα

Φωτογραφίες: Στεφανία Ορφανίδου
Κείμενα: Στεφανία Ορφανίδου, Πάνος Μπουρλέσσας
Γλώσσα: Αγγλική, Ιταλική
Γραφιστικός σχεδιασμός: Χάρης Καραντζάς, Στεφανία Ορφανίδου

Info:

H παρουσίαση “ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΥΟ ΠΟΛΕΩΝ” θα γίνει την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022, στις 19:00 στο βιβλιοπωλείο-καφέ Fahrenheit 451, στην Λεωφόρο Μαρίνου Αντύπα 102, 16346, στην Ηλιούπολη, Αθήνα.

ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΥΟ ΠΟΛΕΩΝ